25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMichael Bloomberg, reales primar al New York-ului pentru al treilea mandat

Michael Bloomberg, reales primar al New York-ului pentru al treilea mandat

Michael Bloomberg, in varsta de 67 de ani, a fost reales marti primar al orasului New York pentru al treilea mandat de patru ani intr-o cursa mult mai stransa decat se prevazuse cu adversarul sau democrat Bill Thompson, potrivit presei americane, relateaza AFP consultata de Mediafax.

Potrivit rezultatelor dupa numarareas a 98 la suta din sufragii, primarul in exercitiu, in functie din 2001, a obtinut 51 la suta din voturi, devansandu-l pe adversarul sau care a acumulat 46 la suta.

Michael Bloomberg, fondator al unui imperiu mediatic si cel mai prosper barbat din New York cu o avere estimata la 17,5 miliarde de dolari, a investit 100 de milioane din propriile fonduri in campania electorala.

Creditat in urma cu doua saptamani cu un avans de 18 puncte, aceasta marja s-a restrans luni la 12 puncte si s-a redus la numai un punct la jumatatea procesului de numarare a voturilor marti seara, cand raportul a fost de 49 la suta fata de 48 la suta pentru rivalul sau, de care pana la urma s-a distantat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă