15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMiami 2015. Monica Niculescu a fost învinsă de Serena Williams, scor 6-3,...

Miami 2015. Monica Niculescu a fost învinsă de Serena Williams, scor 6-3, 6-1, în turul al doilea

Miami 2015. Monica Niculescu, 70 WTA, a fost eliminată de liderul mondial, Serena Williams, cu scorul de 6-3, 6-1, în turul al doilea al turneului Premier Mandatory de la Miami.

Monica Niculescu a pierdut la un scor mult prea dur pentru ceea ce s-a jucat pe teren, însă liderul mondial a câștigat aproape de fiecare dată punctele decisive, care au dictat scorul acestei partide. Serena Williams nu a făcut cel mai bun meci al său, însă a reușit câteva lovituri de mare clasă, scoase din bogatul său repertoriu.

Cele două s-au mai întâlnit, cu două săptămâni în urmă, la Indian Wells, atunci când liderul mondial s-a impus cu mari dificultăți, 7-5, 7-5.

Evoluția din această seară a Serenei, care nu s-a refăcut complet după accidentarea de la Indian Wells și evoluează unde la 60% din potențialul său, ar putea fi o veste bună pentru Simona Halep, cele două putându-se întâlni în semifinale.

Live Text Niculescu – Williams: 3-6, 1-6

1-6: Break, MECI, Williams.

1-5: Game, Williams. Serena își asigură un avantaj confortabil, înaintea serviciului Monicăi. Românca va servi pentru a rămâne în meci.

1-4: Break, Wiliams. Nu se poate spune că Monica nu a luptat în această seară, însă Serena este într-o formă destul de bună, în ciuda accidentării. Americanca a reușit 6 ași, în ciuda unui serviciu modest (pentru nivelul său).

1-3: Game, Williams. Game, frumos jucat de cele două, cu mingi la fileu, în cross, cu toate că româncei i-a lipsit norocul la ultima minge, când putea face 40-40.

1-2: Game, Niculescu. Monica se impune, foarte greu, în acest game. A fost unul din primele momente importante ale jocului. Game-ul a durat mai bine de 5 minute, românca fiind nevoită să întoarcă un 30-40.

0-2: Game, Williams. Serena evoluează mult mai bine, pe serviciu, decât în primul set, iar românca are șanse mici în acest moment. Partida începuse mult mai strâns, însă Monica și-a pierdut forța pe parcurs.

0-1: Break, Williams. Românca nu a mai avut aceeași forță ca în prima rundă, iar Williams a început cu break setul al doilea.

Monica servește în debutul setului al doilea.

Serena câștigă foarte greu, în ciuda scorului, primul set. În afară de un break la zero și un prim serviciu mult mai bun, inclusiv 6 ași, Serena nu a fost peste Niculescu. Românca a pierdut și câteva game-uri după ce ajunsese la Deuce (40-40). Este clar că primul set a fost complicat pentru americancă.

3-6: Game,SET, Williams.

Serena a ajuns la șase ași până acum, însă are și multe erori neforțate.

Serena face spectacol cu un passing shot. Spectacolul continuă, de această dată cu Monica, românca revenind de la 15-40.

3-5: Break, Williams. Serena face break-ul din nou, iar Monica a părut să aibă o cădere, după ce a pierdut un punct pe care ea l-a considerat IN.

3-4: Game, Williams. Serena câștigă cu dificultăți acest game. Americanca face greșeli neforțate, care în mod normal nu erau în “repertoriul” său.

3-3: Game, Niculescu. Românca și-a îmbunătățit și serviciul, jocul ei a crescut foarte mult, iar în acest moment avem un meci strâns, cu ambele jucătoare luptând de la egal la egal. Totuși pe Williams pare să o supere în continuare accidentarea de la picior. Dacă aceasta se va agrava, nu ar fi exclus ca balanța să se încline decisiv în favoarea româncei, sau chiar liderul mondial să abandoneze. Rămâne însă de văzut cum va gestiona, Serena, problema de la picior.

Monica cere un challenge, care se dovedește a fi câștigător. A schimbat decizia arbitrului, eronată, la un punct.

2-3: Break, Niculescu. Românca i-a dat imediat o replică liderului mondial, după game-ul pierdut mai devreme. A făcut re-break-ul și i-a transmis Serenei că nu va ceda fără luptă. Meciul se preconizează a fi unul la fel de strâns precum și cel de la Indian Wells.

1-3: Break, Williams. Senzațional a jucat Serena de această dată, iar Monica nu a putut face nimic. Williams aproape că a scos o minge din tribune, trimițând-o înapoi în terenul Monicăi. Românca are nevoie să-și îmbunătățească serviciul pentru a avea șanse în fața americancei.

1-2: Game, Williams. Americanca are un serviciu foarte bun. Totuși este de așteptat ca nivelul său să scadă până spre finalul meciului, în condițiile în care ea nu și-a revenit complet în urma accidentării la picior, care a forțat-o să abandoneze înaintea meciului cu Halep (Indian Wells).

Serena Williams are deja 4 ași, în doar două game-uri. Este aproape să încheie și al doilea său game la serviciu.

1-1: Game, Niculescu. Monica restabilește egalitatea. Este important că și-a câștigat primul game.

0-1: Game, Williams. Liderul mondial își adjudecă primul set.

0-0: Start de meci la Miami. Serena are primul serviciu. Monica și-ar putea lua revanșa pentru meciul pierdut, cu greu, la Indian Wells, în urmă cu 2 săptămâni.

0-0: Jucătoarele au intrat pe teren și și-au făcut încălzirea. Serena va servi prima.

0-0: Meciul anterior s-a încheiat, iar acum terenul central este liber pentru Monica Niculescu și Serena Williams. În câteva minute începe partida.

Meciul va începe după ora 21.00. Partida care se desfășoară înainte, pe arena centrală, nu s-a încheiat, astfel că meciul Niculescu – Williams va începe cu întârzieri.

——–

UPDATE ora 10.00 Partida dintre Monica Niculescu, 70 WTA și liderul mondial Serena Williams, din turul al doilea de la Miami, a fost reprogramată pentru sâmbătă, începând cu ora 20.30.

Meciul se va desfășura tot pe arena centrală și va fi al treilea din sesiunea de zi. Prima partidă va începe la ora 17.00 (ora României), astfel că meciul Niculescu – Williams este așteptat să debuteze cel devreme la 20.30.

Meciul, care trebuia să aibă loc vineri seară (ora Miami) a fost anulat din cauza ploii abundente, care își făcuse simțită prezența încă de la prima partidă a zilei, cea a Simonei Halep.

Prognoza meteo ziua de smbătă, la Miami, este una bună, cu temperaturi moderate, astfel că ploaia nu ar mai trebui să apară.

Citește și Simona Halep a trecut de Vaidisova, scor 6-4, 2-6, 6-1, după un meci întrerupt de ploaie. Cine urmează

——

UPDATE 28 martie, ora 02.00 Monica Niculescu, 70 WTA, trebuia să dispute, de la ora 02.00 (ora României), meciul contra Serenei Williams, în turul al doilea al turneului de la Miami. Meciul a fost anulat din cauza ploii abundente.

Toate meciurile au fost anulate, iar programul turneului a fost dat peste cap în acest moment. Pe contul de Twitter al Miami Open se anunță deja că spectatorii își vor putea primi banii înapoi pentru biletele achiziționate pentru seara de vineri.

Organizatorii începuseră să pregătească terenul central pentru meciul Niculescu – Williams, însă în jurul orei 02.00 ploaia a revenit, iar meciul a fost amânat pe termen nelimitat. Inițial au fost anunțate doar 10 minute de întârziere.

“Ploaia a început din nou. Vă ținem la curent cu ora de începere a meciului”, scriu organizatorii pe contul de Twtitter al turneului.

——-

Miami 2015. Monica Niculescu, locul 70 WTA, va juca, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 02.00 (ora României), în turul al doilea, la Miami, împotriva liderului mondial Serena Williams. Cele două se reîntâlnesc în circuit după doar 2 săptămâni.

Partida dintre Niculescu și Williams se va disputa pe arena centrală, urmând a fi primul meci din sesiunea de seară, cu începere de la ora 02.00 (ora României).

Citește și Niculescu și Williams, din nou adversare. Ce s-a schimbat după Indian Wells

Monica Niculescu are șansa unei revanșe importante în fața liderului mondial, după ce, în urmă cu 2 săptămâni, tot în turul al doilea, dar la Indian Wells, Williams se impunea, cu mari dificultăți, cu scorul de 7-5, 7-5. Williams a trecut atunci printr-o accidentare, astfel că a abandonat, ulterior, înaintea semifinalei cu Halep, iar perspectivele americancei la acest turneu nu sunt nici ele prea grozave. Românca ar putea forța o victorie, la Miami, ceea ce ar fi o surpriză de proporții uriașe, mai ales că, tot în turul al doilea, a fost eliminată și a doua favorită, Maria Șarapova.

Urmărește aici Live Text Miami 2015. Halep – Vaidisova: ora 17.00. Primul pas spre o semifinală cu Williams

În primul tur, Monica Niculescu a trecut, cu scorul de 7-6(1), 6-1, de Shelby Rogers (SUA, 86 WTA, 22 de ani), la capătul unui meci dificil, cu un prim set care a durat 64 de minute. Williams a avut acces direct în turul al doilea.

 Tot pe arena centrală va juca, în primul meci al zilei, Simona Halep.

Citește și Indian Wells 2015. Monica Niculescu a pierdut un meci eroic, în fața Serenei Williams, scor 7-5, 7-5

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă