12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMeteo: Vremea rămâne rece săptămâna viitoare

Meteo: Vremea rămâne rece săptămâna viitoare

Weekendul aduce o înrăutăţire a vremii, care, din păcate, va continua şi la începutul săptămânii viitoare. Sâmbătă se anunţă vreme închisă în mare parte din ţară, cu nori mulţi şi ploi pe arii extinse, ba chiar lapoviţă şi ninsoare în zona înalta de munte, iar duminică vremea nu se îndreaptă prea mult, încă sunt nori şi plouă local în mare parte din ţară. Pentru luni, meteorologii au anunţat izolat maxime de 18-19 grade, potrivit realitatea.net.

Sâmbătă vântul suflă mai agitat pe creste. Temperaturile sunt mai scăzute cu 4-5 grade faţă de norma termică a perioadei. Cele mai ridicate valori se înregistrează însa în Lunca Dunarii, 17 grade la Călăraşi şi 18 la Giurgiu, deşi ploile sunt prezente şi aici.

Şi la Bucureşti cerul va fi complet acoperit de nori sâmbătă şi din când în când plouă, dar vântul nu trece de moderat. La amiază se adună în termometre aproximativ 16 grade.

Duminică vremea nu se îndreaptă prea mult, încă sunt nori şi plouă local în mare parte din ţară. La munte mai cad şi câţiva fulgi de nea. Nici temperaturile nu se modifică simţitor, poate doar un grad sau două în plus pe ici pe colo, unde mai răzbat câteva raze de soare.

Cerul va fi mai mult noros şi trecător va mai ploua slab duminică la Bucureşti, iar vântul nu va sufla cu putere. Maxima atinge 17 – 18 grade la amiază.

Din păcate, nu scăpăm de acest aspect al vremii nici la începutul săptămânii viitoare. Asta pentru că, deşi pe continent există şi un aer cald, nu numai cel rece pe care îl simţim noi, în ceea ce ne priveşte lucrurile nu se schimbă semnificativ.

Teritoriul ţării noastre este mai degrabă prins sub aerul polar, aşa că maximele nu sunt prea generoase, urmând să nu atingă decât izolat 18-19 grade în zona de câmpie din sud şi din vest. Totuşi, nu e mult mai frig decât mediile climatologice, aceste maxime fiind cu numai 2-3 grade sub valorile considerate normale.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă