2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialMeditaţii online pentru studenţi

Meditaţii online pentru studenţi

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a pus la punct un sistem prin care profesorii îi „meditează” pe studenţi cu ajutorul calculatorului.

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) a prezentat primul sistem educaţional colaborativ din România, adică un program pentru calculator care permite desfăşurarea orelor online, fără ca profesorul şi elevii să mai fie nevoiţi să se afle în aceeaşi sală.

Sistemul a fost botezat Hyper Edu, iar creatorii săi spun că nu are menirea de a înlocui sistemul tradiţional de predare, ci mai mult pe cel de meditaţii. „Încercăm ca prin acest sistem să scoatem tot ce este mai bun din elev. Acesta stă acasă în faţa calculatorului şi ţine legătura cu profesorul, care îi predă şi îi oferă meditaţii online, fără să se mai plimbe în oraş şi fără să se mai deplaseze de la ţară. Informaţiile ajung şi în vârful muntelui, iar cursantul nu este scos din mediul său. Pot fi meditaţii individuale sau de grup”, a mai explicat Cosmin Porumb, project managerul HyperEdu. HyperEdu a fost gândit de un grup de cercetători de la UTCN, care lucrează la el de mai mulţi ani, iar suma necesară elaborării lui este de 500.000 de euro. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă