25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMeciuri decisive pentru baschetul constănţean

Meciuri decisive pentru baschetul constănţean

La un an de la reînfiinţare, BC Farul a reuşit să acceadă în eşalonul de elită al baschetului românesc. Viaţa în prima divizie nu a fost una uşoară pentru echipa pregătită de către Costel Cernat. Marinarii au ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării, iar din cauza unui tur de campionat foarte slab, au fost nevoiţi să joace şi fără avantajul terenului propriu. Nu la fel se va întâmpla în următoarea serie, pe care Farul o va disputa în play-out.

Federaţia Română de Baschet a anunţat ca date de disputare a seriei decisive din play-out 27, 28 aprilie primele partide, 3, 4 mai următoarele, iar un eventual joc decisiv pe 7 mai. Constănţenii de la BC Farul vor juca primele meciuri şi eventualul joc decisiv pe propriul teren.

Farul va juca seria decisivă în compania echipei BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc, formaţie care, la finele sezonului regulat, a contabilizat doar trei victorii (în 30 de meciuri). Una dintre acestea a fost obţinută în turul campionatului, chiar pe terenul Farului, scor 87-71.

În retur, însă, marinarii şi-au luat revanşa la Miercurea Ciuc, unde au câştigat cu scorul de 65-56. Progresul vizibil făcut de Farul face din echipa de pe litoral marea favorită a confruntării cu Csikszereda. Marinarii au nevoie de trei victorii din cele cinci jocuri pentru a rămâne în Liga Naţională, în caz contrar sta­giunea viitoare urmând a fi petrecută în eşalonul secund.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă