18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMeci dramatic: Steaua, fără şanse, după egalul de la Basel

Meci dramatic: Steaua, fără şanse, după egalul de la Basel

Steaua Bucureşti şi-a redus aproape la zero şansele la o eventuală calificare în şaisprezecimile Ligii Europa, din primăvară, după remiza înregistrată la Basel, la finalul unui meci dramatic, încheiat 1-1.

Steaua a întâlnit miercuri seară, de la ora 21.45, echipa elveţia-nă Basel, în cea de-a patra etapă a grupelor Ligii Campionilor. Steliştii aveau nevoie de o victorie pentru a rămâne cu şanse reale de calificare în primăvara europeană. Partida a început cu mici ezitări pentru stelişti, arătând că îşi doresc victoria.

Citeşte şi: LIVE TEXT Basel – Steaua: 1-1 Meci DRAMATIC! Primăvara europeană, tot mai departe

Golul lui Piovaccari a venit destul de repede, în minutul 17, iar aşteptările de la această partidă deja crescuseră foarte mult. Steaua a mai ratat câteva ocazii, iar după pauză a fost la un pas de 2-0, la o fază a lui Kapetanos, care l-a înlocuit pe atacantul italian. Steliştii au dominat, au recuperat mai multe mingi decât elveţienii, au fost tot timpul în preajma balonului, în timp ce elveţienii s-au văzut puşi la zid, lipsiţi de inspiraţie şi au aşteptat cu multă răbdare prima greşeală în defensiva Stelei. Aceasta a venit poate prea târziu, în minutul 90+1, la reuşita lui Sio, când deja toată lumea se pregătea de sărbătoare, astfel că gustul eşecului a fost mult mai amar pentru suporterii campioanei României.

Meciul s-a încheiat asemenea unui film prost, pe care de altfel l-am mai putut vedea o dată la Bucureşti, când în rolul principal nu a mai fost Steaua, ci Basel. Atunci, pe Arena Naţională, elveţienii au făcut exact acelaşi lucru ca şi elevii lui Reghe-campf, în deplasare: au dominat partida, au înscris, dar au fost egalaţi pe final de meci printr-un gol venit de nicăieri.

Şansele matematice sunt de fapt nule

Cu doar două puncte înregistrate în patru meciuri în grupele Ligii Campionilor, Steaua nu mai are şanse reale nici măcar la încheierea grupei pe locul trei, ceea ce i-ar permite continuarea în şaisprezecimile Ligii Europa.

Cum mai pot ajunge steliştii în primăvara europeană: etapa a cincea – Steaua bate Schalke la Bucureşti, Basel pierde acasă cu Chelsea (Steaua şi Basel au câte 5 puncte); etapa a şasea – Steaua face egal cu Chelsea la Londra, Basel pierde în deplasare cu Schalke (Steaua depăşeşte Basel cu 1 punct). Cu doar două meciuri înainte de încheierea grupelor, golaverajul pentru Steaua este de -7, în timp ce pentru -Basel este 0, motiv pentru care, dacă echipele ar termina la egalitate de puncte, elveţienii ar fi clar avantajaţi.

Scenariul prin care Steaua încă se mai poate califica în Liga Europa este unul în care poate nici cei mai naivi suporteri ai roş-albaştrilor nu ar putea crede. Steaua nu a demonstrat până acum că ar avea forţa să o învingă pe Schalke, cu atât mai puţin să obţină chiar şi un egal cu echipa lui Mourinho.

Ceea ce mai pot face steliştii este să îi încurce pe nemţi, o remiză pentru Schalke la Bucureşti, însemnând ca Basel să rămână în cărţi pentru optimile Ligii Campionilor, indiferent de ce vor face elveţienii cu Chelsea. În aceste condiţii, lupta pentru locul doi în grupă s-ar da în ultimul meci, când Basel va face deplasarea în Germania.

Steaua U19 a evoluat cu fruntea sus

Echipa U19 a Stelei a înregistrat o victorie frumoasă împotriva Basel U19, scor 3-1, în deplasare, în Youth League, competiţie la care participă echipele de tineret ale cluburilor din Liga Campionilor.

Dacă până acum rezultatele tinerilor roş-albaştri au fost urmate de rezultate identice şi la echipa mare a Stelei, la Basel vraja s-a rupt, cu toate că o reeditare a scorului de 3-1 şi la seniori ar fi fost mai mult decât avea nevoie Steaua. Unul dintre jucătorii care s-a remarcat cu o dublă la U19 este Răzvan Grădinaru, de 19 ani, care a marcat deja peste o sută de goluri de când joacă la juniori pentru Steaua. El îşi doreşte să îmbrace tricoul echipei mari cât mai curând, declarând după meciul cu Basel că golurile marcate au fost cele mai importante din carieră.

Până când în România nu vor fi investiţi mai mulţi bani în academiile de juniori şi în fotbalişti precum Grădinaru, aşa cum se întâmplă în Germania, va fi greu să vorbim despre perfor-manţe în cupele europene.

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă