20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialMayweather - Pacquiao: Cifre record la meciul secolului. Vor câștiga cât Ronaldo,...

Mayweather – Pacquiao: Cifre record la meciul secolului. Vor câștiga cât Ronaldo, Messi și LeBron într-un an

Floyd Mayweather și Manny Pacquiao vor boxa, sâmbătă seara, în Las Vegas, în meciul care va depăși toate recordurile de încasări din istoria sportului. Doar bursa pentru meci va fi de 300 milioane dolari.

Bursă de 300 milioane dolari

Pugiliștii Floyd Mayweather (SUA) și Manny Pacquiao (Filipine) vor lupta cu cea mai scumpă bursă din istoria boxului pe masă. Din cei 300 milioane dolari, 180 îi vor reveni lui Maywether, iar restul adversarului. Suma inițială era de 250 milioane dolari, însă așteptările privind încasările pentru această partidă au crescut o dată cu interesul tot mai mare al publicului.

Ronaldo și Messi nu câștigă atât într-un an

Cei doi vor încasa, sâmbătă seară, mai mult decât câștigă Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), James LeBron (Cleveland Cavaliers) și chiar Roger Federer (2 ATP), la un loc, într-un an de zile. Mayweather a câștigat până acum 420 milioane dolari în întreaga carieră, în timp ce Pacquiao a adunat circa 335 milioane, conform estimărilor Forbes.

Citește și Mayweather i-a luat centura lui Pacquiao. Cum a câștigat americanul al treilea titlu

Cât plătește un american ca să vadă meciul

În timp ce prețul pentru un bilet în arena de 20.000 locuri din Las Vegas a pornit de la peste 1000 de dolari, cele mai mari încasări ale organizatorilor sunt așteptate din sistemul pay-per-view (PPV). Spre deosebire de români, care vor vedea meciul la televizor, fără a plăti în plus, americanii îl vor putea contra cost. În sistemul PPV meciul va fi vândut cu circa 100 dolari pentru fiecare conectare în parte, astfel că sumele încasate se vor ridica la câteva sute de milioane de dolari.

Mayweather, care intră în luptă cu titlurile WBC și WBA pe masă, a câștigat din ultimul său meci doar 32 milioane dolari. Pacquiao, deținătorul titlului WBO, a câștigat la ultima partidă suma de 23 milioane dolari, astfel că bursa pusă la bătaie în meciul lor direct este un record pentru carierele lor.

“Mi-a oferit 200.000 $ pe un bilet” 

Interesul pentru partidă este unul foarte ridicat, iar un loc în tribune s-a vândut chiar și cu 10.000 dolari, cu toate că unele persoane vorbesc de sume și mai mari. Bob Arum, promoterul lui Pacquiao, a povestit un episod în care cineva i-a oferit 100.000 dolari pentru a-i face rost de un bilet. El a glumit, spunând că îi oferă postul său pentru 200.000, conform dailymail.co.uk.

Mayweather și Pacquiao se vor confrunta, sâmbătă seara (duminică, ora 06.00, România), partida fiind transmisă, în România, de ProTV.

 

 

 

 

Cele mai citite

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...

Mihai Enache îl întreabă pe Nicușor Dan de unde îi vin banii pentru campania electorală. Ambii sunt candidați la Primăria Capitalei

Mihai Enache, președintele filialei AUR București și candidat la funcția de primar general, l-a întrebat insistent pe Nicușor Dan de unde îi vin banii...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...
Ultima oră
Pe aceeași temă