27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMayweather a luat „Centura Banilor“

Mayweather a luat „Centura Banilor“

Boxerul american Floyd Mayweather (40 de ani) l-a învins pe luptătorul UFC irlandez Conor McGregor (29 de ani), prin KO tehnic, în repriza a 10-a a meciului de box desfășurat duminică în Las Vegas.

Confruntarea s-a desfășurat în cadrul categoriei super-welter (până la 69,85 kg) și a avut o promovare pe măsura burselor oferite celor doi sportivi: 100 de milioane de dolari pentru Mayweather și 30 de milioane de dolari pentru Conor McGregor. Sumele ar putea ajunge până la 400 milioane dolari pentru american și la circa 125 milioane pentru luptătorul UFC, după împărțirea banilor rezultați din drepturile de difuzare și publicitatea obținute în urma transmisiunilor televizate.

Meciul a început cu avertizările arbitrului de ring la adresa irlandezului Conor McGregor, căruia i s-a atras atenția să nu folosească tehnici de luptă specifice UFC și să respecte rgulamentul de box.

Mayweather a dominat clar

Primele două reprize i-au aparținut lui McGregor, care s-a aruncat asupra americanului din prima secundă. Mayweather a stat „la cutie“, și-a studiat adversarul și l-a lăsat să-și consume energia, astfel încât meciul a început să se echilibreze treptat în rundele 3 și 4. Din runda a 5-a, americanul l-a dominat pe McGregor, dar a fost totuși atent la stânga irlandezului, care era încă periculoasă. Din repriza a 8-a irlandezul a căzut fizic, astfel că decizia de KO tehnic din repriza a 10-a era de așteptat. Mayweather l-a bombardat cu mai multe serii de lovituri pe McGregor, care nu a căzut totuși din picioare. Arbitrul de ring a oprit însă meciul, fiind evident că irlandezul nu mai știa unde se află.

„Am fost obosit, nu rănit. Așa arăt eu când sunt obosit. Arbitrul trebuia să-l lase să mă facă KO, dacă ar fi putut. Sunt fericit însă. Am fost susținut de mulți fani și am avut curajul să fac ce alții nu ar fi făcut“, a declarat Conor McGregor imedat după meci.

„Arbitrul s-a gândit la viitorul tău, de asta a oprit meciul“, i-a replicat Floyd Mayweather, care a ajuns la a 50-a victorie din cariera profesionistă, rămânând fără înfrângere.

Până la această partidă, luptătorul UFC Conor McGregor avea un palmares de 21 de victorii în 24 de meciuri de arte marțiale mixte (MMA).

Palmaresul lui Rocky, depășit

 Fost campion mondial la trei categorii de greutate, Floyd Mayweather a revenit în ring la doi ani de la retragere, reușind să depășească palmaresul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de victorii și nicio înfrângere. 

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) i-a oferit învingătorului, la finalul meciului, „The Money Belt“ (Centura Banilor), la realizarea căreia au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire și 300 de smaralde, precum și piele de crocodil adusă din Italia. 

 

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă