10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMasuri de prevenire si in Capitala

Masuri de prevenire si in Capitala

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a anuntat, ieri, masurile care se vor lua pentru prevenirea aparitiei gripei aviare in Bucuresti. Astfel, a fost interzisa comercializarea pasarilor in piete si targuri, a fost suspendata activitatea in targurile de animale. Au fost amenajate si se vor mentine in functiune dezinfectoarele pentru mijloacele de transport auto, feroviare, aeriene si se vor lua masuri de limitare a circulatiei persoanelor si a mijloacelor auto. Masura se va aplica in zonele de risc: soselele Bucuresti-Ploiesti, Bucuresti-Urziceni, Bucu-resti-Fundulea, Autostrada Soarelui, Bucuresti-Oltenita, Bucuresti-Giurgiu, Bucuresti-Alexandria, autostrada Bucuresti-Pitesti, Bucuresti-Targoviste si Bucuresti-Buftea. Autoritatile au asigurat intregul stoc de substante dezinfectante. Inspectorii vor verifica modul in care se respecta prevederile referitoare la confiscarea produselor de origine animala, in vederea distrugerii. Va fi supravegheata starea de sanatate a vanatului in zonele de risc si vor fi anuntate imediat autoritatile veterinare locale de eventualele suspiciuni de boala sau imbolnaviri. Toate cadavrele de pasari salbatice din speciile receptive la virus vor fi examinate.
Primarul Videanu a declarat ca masurile sunt preventive si nu au scopul de a crea panica in randul populatiei.
Conducerea Directiei Sanitar-Veterinare a anuntat ca a pregatit 20.000 de doze de vaccinuri care vor fi distribuite astazi la dispensarele din zonele inundate. Videanu i-a asigurat pe bucuresteni ca pot cumpara fara probleme carne de pasare din magazinele autorizate.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă