16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMasă de sărbătoare pentru românii fără adăpost din Coslada, Spania

Masă de sărbătoare pentru românii fără adăpost din Coslada, Spania

Zeci de români fără adăpost care stau la marginea orașului Coslada din Spania au avut parte de o surpriză în seara de Crăciun: o masă tradițională cu sarmale și cozonaci tradiționali. 

Surpriza a fost organizată la inițiativa FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cu sprijinul restaurantului românesc Ulises din Coslada, care a făcut sarmalele, și cofetăria Ellite, care a făcut cozonacii.

Pe lângă cozonacii pufoși și sarmalele calde, românii fără adăpost s-au mai bucurat și de vizita corului de români al Bisericii Adventiste Emaus din Madrid, mulți dintre ei spunând că nu au mai auzit colinde românești de foarte mulți ani.

Zecile de români fără adăpost din Coslada locuiesc într-o casă fără geamuri și uși. Proprietarul casei nu are de gând să renoveze curând casa și le-a permis acestora să locuiască acolo. 

În Spania locuiesc în acest moment în jur de un milion de români, dintre care aproximativ de 2 000 sunt fără adăpost. Criza financiară globală și lipsa locurilor de muncă din Spania, sunt doar câțiva factori din cauza cărora acești români nu mai au nici unde lucra, nici unde dormi.

„Pe lângă bucuria pe care am făcut-o oamenilor fără adăpost de a le aduce sarmale, cozonaci și de a le cânta colinde, membrii echipei care a făcut posibil acest proiect au spus că a fost una dintre cele mai frumoase sărbători petrecute de ei.”  a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii străini au injectat 4,25 miliarde de dolari în economia țării în 2023

Investitorii străini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari în economia ucraineană, potrivit Băncii Naționale a Ucrainei. Această cifră este...
Ultima oră
Pe aceeași temă