39 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO Bicicliştii bucureşteni protestează, sâmbătă, împotriva municipalităţii. Ce revendicări au aceştia

FOTO Bicicliştii bucureşteni protestează, sâmbătă, împotriva municipalităţii. Ce revendicări au aceştia

UPDATE 18.00: Zeci de bicicliști au participat sâmbătă la un marș de protest împotriva administrației locale, pe care o acuză că întârzie adoptarea unor măsuri de reglementare a siguranței și fluenței traficului în Capitală.

 Potrivit bicicliştilor, administrația locală "ignoră" principiile care guvernează un plan de mobilitate urbană și protejarea mediului.

"Dorim să încurajăm și să promovăm utilizarea mijloace de transport public cu sisteme electrice de propulsie — tramvai, troleibuz, tren, metrou, mijloace de transport care folosesc energii regenerabile și mijloace de transport ce folosesc energia umană — bicicleta, rolele, trotineta, tricicleta", a declarat Marian Ivan, unul dintre organizatorii protestului.


Sute de biciclişti au anunțat că vor participa, astăzi, la un marş de protest, organizat, în paralel, în Bucureşti şi Constanţa, unul dintre motivele pentru care vor ieşi în stradă fiind faptul că măsurile de siguranţă rutieră nu se aplică, conform unui anunţ al OPTAR.

„Motivele organizării protestului: neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră; încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană; lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii; menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete; neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”, potrivit anunţului Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR).

Plecarea în marş se va face la ora 15.30 de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău. Anunţul de organizare a marşului de protest a fost făcut pe pagina de Facebook a OPTAR. La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 800 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă