25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMaroc: Celulă teroristă neutralizată, înainte de a comite atentate în ţară

Maroc: Celulă teroristă neutralizată, înainte de a comite atentate în ţară

Autoritățile din Maroc au anunțat, vineri, că au neutralizat o ‘celulă teroristă’ ai cărei membri ar fi avut legături cu gruparea extremistă sunită Statul Islamic (SI) și care se pregătirea să comită atacuri în țară, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Cei nouă membri care constituiau nucleul acestei rețele au fost arestați în mai multe orașe din Maroc, inclusiv la Kenitra, în apropierea capitalei Rabat, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat. Potrivit ministrului, aceștia se aflau ‘într-un stadiu avansat în pregătirea atacurilor’.

‘Suspecții au afirmat că au primit instrucțiuni de la Daech (acronimul în arabă pentru SI) pentru a viza instalații și locații sensibile în regat folosind explozivi’, a mai spus ministerul.

Muniții și arme au fost de asemenea confiscate de ministerul marocan care a spus că persoanele arestate ‘aveau legături cu jihadiști marocani care luptau în rândurile Daech în Siria și Libia’.

Potrivit unui raport publicat marți de un institut specializat pe analiza informațiilor, numărul luptătorilor jihadiști din Siria și Irak s-a dublat într-un an și jumătate, ajungând la la cel puțin 27.000. Dintre aceștia, 8.000 provin din Maghreb, Tunisia rămânând de departe țara de unde provin cei mai mulți jihadiști prezenți în Siria și Irak — 6.000.

Cele mai citite

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă