17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialMarius Vor­niceanu demisionează din funcţia de vicepreşedinte al ASF

Marius Vor­niceanu demisionează din funcţia de vicepreşedinte al ASF

Marius Vorniceanu a anunţat Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că a transmis astăzi la Parlament demisia din funcţia de vicepreşedinte şi membru al Consiliului ASF, începând cu data de 3 octombrie 2016, scrie Ziarul Financiar. 

“Domnul Marius Vorniceanu, vicepreşedintele Sectorului Asigurări-Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a anunţat Consiliul ASF că a înaintat Parlamentului României, în cursul zilei de astăzi, demisia din funcţia de Vicepreşedinte şi membru al Consiliului ASF, începând cu data de 3 octombrie 2016”, a transmis ASF.

Marius Vor­niceanu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) responsabil cu sec­torul asigurărilor, a declarat anterior că va demisiona, însă nu a dorit să comenteze decizia. 

Ziarul Financiar aminteşte că demisia lui Vorniceanu vine în contextul scandalului RCA, care a întors piaţa asigurărilor în timp, în contextul în care guvernul, ASF şi transportatorii impun stabilirea unor tarife de referinţă şi îngheţarea preţurilor, adică măsuri ce nu au mai fost aplicate de două decenii şi la care România s-a angajat să nu mai revină odată cu intrarea în Uniunea Europeană.

Vorniceanu a ajuns la ASF în toamna anului 2014. Din 2008, Marius Vorniceanu a fost consilier la Curtea de Conturi. în iulie 2014, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionalănumirea lui Marius Vorniceanu pentru un nou mandat de consilier la Curtea de Conturi. Anterior, el a fost şi şef la Garda Financiară. Din 1998, Vorniceanu este doctor în economie la ASE, iar în 2005 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare.

Cele mai citite

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până mâine seară în 25...
Ultima oră
Pe aceeași temă