21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMarina Almasan, coordonator de proiect pentru Eurovision 2010

Marina Almasan, coordonator de proiect pentru Eurovision 2010

Marina Almasan a fost desemnata coordonator de proiect pentru selectia Eurovision 2010, care va fi organizata anul viitor de TVR. Ea va avea, joi, o intalnire cu oameni care, de-a lungul anilor, au fost implicati in concursul Eurovision. Printre coordonatorii selectiilor nationale Eurovision de anii trecuti se numara Dan Manoliu si Ioan Duma. Anul viitor, concursul Eurovision va avea loc in mai, la Oslo, Finlanda.

Concursul Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate indoielnica, recitaluri bizare si voturi despre care nu o data s-a spus ca se dau pe criterii politice. Este uimitor cat de multe tari au acordat cele mai mari note vecinilor, editie de editie. Cu toate acestea, Eurovision isi are fanii infocati. Castigatorul concursului se bucura de atentie si prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre acestia s-au numarat si nume care au facut legenda in muzica – ca Abba si Celine Dion.

La concurs participa tarile membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizatie infiintata in 1950 de 23 de reprezentanti ai televiziunilor europene, intr-o conferinta care a avut loc la Devon. In prezent, insa, in EBU sunt aceptate si tari non-europene, astfel explicandu-se participarea unor tari ca Maroc sau Israel.

Concursul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. De-a lungul timpului, concursul a suferit numeroase schimbari. Pe masura ce tot mai multe tari doreau sa ia parte la competitie, a fost necesara stabilirea unui sistem de selectie. Mai multe variante au fost testate pana s-a ajuns la o forma stabila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă