13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMarile tragedii ale copiilor abuzaţi

Marile tragedii ale copiilor abuzaţi

O fetiţă de 12 ani, din judeţul Constaţa, a considerat că sinuciderea este ultima şansă de frică să nu devină „ruşinea satului”.
Joi, copila a vrut să se sinucidă, bând diluant, pentru că a fost violată de tatăl său. A fost dusă la spitalul din Mangalia, apoi a fost transferată la Constaţa, iar acum este în afara oricărui pericol. Acum, reprezentanţii de la Protecţia Copilului îi caută eventuale rude care s-o ia în plasament.

Cum s-a întâmplat
La 3 octombrie copila a mers la postul de Poliţie din Negru Vodă, de care aparţine localitatea Darabani, unde a declarat că în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie ar fi fost violată de tatăl său. Fata locuieşte numai cu părintele său, în vârstă de 40 de ani, după ce mama i-a părăsit.
Poliţiştii au dus minora la Serviciul de Medicină Legală, unde medicii au stabilit că prezenta o deflorare mai veche. Poliţiştii au început cercetările pentru viol şi incest. Tatăl, care dispăruse imediat ce poliţiştii au început cercetările, a reapărut şi a spus că nu este nimic adevărat.

A cerut să fie dată în plasament

Sătulă de bătăile tatălui, o fetiţă de 10 ani din Bârlad a sunat, miercuri seara, la 112 şi a cerut ca cineva din Poliţie să vină să o ia şi să o ducă la Protecţia Copilului. Copila s-a plans că, din 2005, după ce a murit mama sa, a fost bătută sistematic de tatăl său (36 ani), care ulterior s-a recăsătorit.
Acum părintele şi soţia lui sunt cercetaţi pentru rele tratamente aplicate minorului şi riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 3 şi 15 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bârlad, Mihaela Ştraub, „În momentul în care poliţiştii au ajuns la adresa indicată de fetiţă, aceasta îi aştepta în faţa porţii casei, foarte agitată şi plângând. Actuala soţie a tatălui minorei se afla într-una din camere, însă, la acel moment, nu a dorit să discute cu poliţiştii, iar tatăl nu era acasă. Urmează ca acesta să fie chemat la sediul Poliţiei Bârlad pentru a fi audiat”. În prezent, fetiţa se află internată la un Centru de Plasament.

Copii bătuţi de părinţi, aduşi la poliţie de mătuşa lor

Trei copii din Iaşi, maltrataţi de părinţi au fost duşi la poliţie, în urmă cu o săptămână, de mătuşa lor, pentru a-i proteja de mama beată şi de tatăl agresiv. La puţin timp, la sediul poliţiei a ajuns şi cea care le-a dat viaţă. Femeia abia se ţinea pe picioare şi mirosea a alcool. A început să ţipe că vrea copii înapoi.
Micuţii le-au spus poliţiştilor că tatăl lor îi bătea cu un par.
Minorii sunt acum într-un centru de plasament din Iaşi, iar mama lor va fi decăzută din drepturile părinteşti

30 de copii sunt abuzaţi, în fiecare zi, în România

Datele centralizate de Ministerul Mincii, Familiei şi Protecţiei Sociale, arată că, în primele trei luni ale acestui an, aproape 2.900 de copii au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, 700 dintre ei fiind supuşi abuzurilor fizice, emoţionale şi chiar sexuale. Copiii abuzaţi fizic, provin din mediul rural, cei care sunt supuşi abuzurilor emoţionale locuiesc în oraşe. Aceleaşi statistici mai arată că minorii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani sunt cel mai adesea agresaţi iar cele mai multe abuzuri se petrec în familie. Psihologii spun că cei mai mulţi dintre copiii agresaţi la vîrste fragede, devin agresori,la rândul lor,în viaţa adultă.

Conform unui raport al Asociaţiei Telefonul Copiilor, în 2010, aproximativ 14.000 de minori au apelat linia de asistenţă gratuită. Foarte mulţi au spus că au fost bătuţi crunt de cel puţin unul dintre părinţi. Aceleaşiu rapoarte arată că în anul 2009 au apelat la ajutor specializat 6.000 de copii.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă