25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMarica, la Galata

Marica, la Galata

Chiar dacă nu a fost anunţat oficial, se pare că Ciprian Marica va părăsi echipa germană VfB Stuttgart, pentru care în trei sezoane şi jumătate a marcat 19 goluri, şi va juca din 2011 la Galatasaray.

Despre intenţiile lui Gheorghe Hagi, antrenorul formaţiei turce Galatasaray, de a aduce români de valoare la echipa pe care o coordonează s-a vorbit şi s-a scris extrem de mult. S-au vehiculat mai multe nume, ca, de pildă, Adrian Mutu, Bogdan Stancu, Gabi Torje sau Florin Cernat, dar ieri mass-media din Turcia au scris că „alesul” este Ciprian Marica, de la VfB Stuttgart, care ar urma să aibă la Galata un salariu de 1,5 milioane de euro pe an. „Directorul general al celor de la Galatasaray, Adnan Sezgin, s-a înţeles cu atacantul român în vârstă de 25 de ani”, a scris publicaţia turcă Star. Potrivit aceleiaşi surse, Stuttgart şi Galatasaray nu s-au pus încă de acord în privinţa sumei de transfer, negocierile urmând să înceapă de la 4 milioane de euro.

Presa din Germania a negat însă posibilitatea transferului lui Marica în Turcia, echipa românului anunţând prin intermediul cotidianului Bild că internaţionalul român nu este de vânzare. „S-a văzut o creştere enormă în evoluţiile lui Marica în partea a doua a returului, până la cartonaşul roşu din meciul cu Hamburg. Nu e de vânzare, poate fi un jucător decisiv în acest sezon”, a declarat directorul sportiv al echipei, Fredi Bobic, pentru respectiva publicaţie. Cu toate acestea, tot mass-media din Germania anunţa¬seră la începutul lunii că Ciprian Marica, în ciuda evoluţiei bune din ultima perioadă, a fost pus pe lista de transferuri şi că Bobic doreşte să-l vândă în mercato-ul următor, pentru a profita de interesul pentru acesta al mai multor formaţii, în special din Italia. Unul dintre motivele pentru care conducerea echipei Stuttgart vrea să se dispenseze de român ar fi problemele de comportament ale acestuia. Marica a fost amendat de club cu 50.000 de euro (cea mai mare amendă din istoria grupării) pentru cartonaşul roşu primit în minutul 15 al meciului cu Hamburg (2-4), din etapa a 14-a a Bundesliga, Marica fiind acuzat şi că l-a insultat pe arbitrul partidei. „În situaţia noastră nu e loc pentru egoism. Atitudinea lui Marica a fost de neiertat, echipa a fost slăbită din cauza lui, iar acest lucru va avea consecinţe”, a declarat atunci Fredi Bobic, directorul sportiv al formaţiei Stuttgart, clasată pe locul 17.

Cel mai scump transfer

Atacantul român, în vârstă de 25 de ani, care a mai evoluat pentru Dinamo Bucureşti, a venit la VfB Stuttgart de la Şahtior Doneţk în vara anului 2007, când formaţia germană a câştigat titlul de campioană în Bundesliga. Transferul său i-a costat pe nemţi 8 milioane de euro, devenind cea mai scumpă tranzacţie de acest fel din istoria echipei. Contractul lui Ciprian Marica la Stutt¬gart, unde are un salariu de două milioane de euro pe sezon, expiră în vara anului 2011, iar nemţii au evitat până acum să-i ofere prelungirea înţelegerii.

Marica a avut o evoluţie ascendentă în ultimele două luni. A marcat patru goluri, a dat şase pase decisive şi a obţinut un penalty, însă a primit şi două cartonaşe roşii.

Cele mai citite

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...
Ultima oră
Pe aceeași temă