20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialMariana Nicolesco îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe scenă cu un concert...

Mariana Nicolesco îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe scenă cu un concert de lieduri enesciene

Soprana Mariana Nicolesco îşi sărbătoreşte ziua de naştere cu un recital de lieduri enesciene, sâmbătă, de la ora 18.00, în aula Palatului Cantacuzino, la Muzeul Naţional "George Enescu" din Bucureşti.

"Ideea de a mă apropia mai mult de liedurile enesciene, de-a căuta să le reunim şi să le interpretăm, multe dintre ele fiind pe atunci uitate sau pierdute, m-a animat din clipa în care, la Recitalul de Belcanto pe care l-am susţinut la Carnegie Hall din New York, bijuteria muzicală «Languir me fais», pe care am cântat-o printre bisuri, a declanşat aplauze uriaşe, ca acelea ce au urmat sublimelor arii ale marilor eroine din opere. Aceeaşi reacţie a publicului la recitalurile mele la Teatrul alla Scala din Milano, la marea sală a Conservatorului din Moscova, la Ateneul Român", spune Mariana Nicolesco.

"După câţiva ani de cercetare, un mănunchi de peste patruzeci de lieduri de George Enescu au fost prezentate pentru prima oară de laureaţii Concursului Naţional al Liedului Românesc pe care l-am creat în 2003. În cadrul Anului Internaţional George Enescu 2005 decretat de UNESCO, aceste lieduri, de altfel înregistrate atunci pentru prima oară în versiune audio şi video, au fost purtate în triumf de tinerii artişti la Expoziţia Universală de la Aichi, în Japonia, la Nagoya şi la Tokio, la Praga, Roma, Paris, New York", mai spune Mariana Nicolesco.

Marcând 60 de ani de la decesul lui George Enescu, sâmbătă, de la ora 18.00, în Aula Palatului Cantacuzino, la Muzeul Naţional "George Enescu", creaţiile compozitorului, violonistului, pianistului, pedagogului George Enescu vor fi prezentate publicului într-un recital extraordinar omagiu lui George Enescu, susţinut în cadrul Cursurilor de Măiestrie în Arta Liedului oferite de Mariana Nicolesco.

La eveniment participă laureaţi ai Concursului Naţional al Liedului Românesc: sopranele Silvia Micu şi Irina Baianţ, mezzosopranele Oana Andra şi Florentina Soare, tenorul Adrian Dumitru şi baritonul Alexandru Chiriac, acompaniaţi la pian de maestrul Alexandru Petrovici.

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă