16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMarian Oprea, locul 5 la triplusalt la CE de atletism de la...

Marian Oprea, locul 5 la triplusalt la CE de atletism de la Zurich

Marian Oprea a încheiat pe locul 5 finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism de la Zurich. Aceasta rămâne cea mai bună performanță a sa din acest sezon.

Oprea a debutat în finala de 12 la triplusalt cu o săritură de 16.94 metri, urmată de două ratări. Însă prima săritură i-a permis să intre în finala de 8, în care a mai sărit 16,52 metri şi 16,71 metri, astfel încât a încheiat competiţia pe locul 5, conform Mediafax.

Medalia de aur a fost câştigată de Benjamin Compaore (Franţa, 17,46 metri), urmat pe podium de Lyukman Adams (Rusia, 17,09 metri) şi de Aleksei Fyodorov (Rusia, 17,04 metri).

Tot în reuninea de joi seară, Andreea Ogrăzeanu, calificată în semifinale la 200 de metri, nu a mai luat startul în seria 2, din cauza unui traumatism pe muşchii superiori ai coapsei, survenit în timpul cursei de joi dimineaţă.

De asemenea, Mirela Lavric s-a calificat în finală la 800 de metri, la timp, încheind cursa cu timpul de 2:01.24 minute, cea mai bună performanţă personală a sezonului.

Până în prezent, delegaţia tricoloră a obţinut două clasări pe locul 7, prin Alina Rotaru la săritura în lungime, respectiv Cătălin Cîmpeanu, la 100 de metri.

Delegaţia României la CE de la Zurich include 24 de sportivi (10 băieţi şi 14 fete), obiectivul fiind de câştigare a două medalii şi 2-3 calificări în finale.

Cele mai citite

VIDEO. O celebră știristă povestește despre cum a fost dată afară de la PRO TV, după doar o emisie. “Ai intrat pe post astăzi,...

Andreea Liptak a luat o decizie curajoasă acum mulți ani, părăsind PRO TV pentru a urma o altă cale în lumea afacerilor. Această schimbare...

VIDEO. Marcel Ciolacu laudă economia României: “Vom avea una dintre primele două creşteri economice din UE”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații optimiste în legătură cu perspectivele economice ale României, afirmând că la sfârșitul anului țara va înregistra una dintre...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă