19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMarfa confiscata in vama se "pierde" pe drumul spre Finantele din Bihor

Marfa confiscata in vama se “pierde” pe drumul spre Finantele din Bihor

Magazinul Directiei Generale Judetene a Finantelor Publice (DGFP) Bihor este plin cu vechituri. Desi in vama sunt facute capturi de sute de milioane de lei, pe rafturile unitatii se pot gasi doar modele vechi de calculatoare folosite, televizoare la mana a doua, cauciuri de masina, bibelouri, chinezarii, parfumuri contrafacute, baterii, aparate de fotografiat chinezesti, care la prima folosire se strica, precum si haine contrafacute.
Pe traseul de la punctul de trecere a frontierei pana la magazinul de la Finante, unde se valorifica marfa confiscata de autoritatile vamale, calculatoarele si laptopurile de ultima generatie, televizoarele cu plasma, aparatele digitale performante sau telefoanele mobile ultimul model se pierd undeva, insa nimeni nu stie unde.
“Undeva este o ruptura doar ca nu stim unde. Ceea ce ajunge la noi puteti gasi in magazin”, a declarat directorul DGFP, Smaranda Scridon.
Potrivit sursei citate, poate fi vorba si de procedura foarte indelungata care trebuie urmata din momentul in care marfa este confiscata si pana ajunge la comercializare.
“Din momentul confiscarii sunt 30 de zile in care poate fi depusa contestatie, iar procedura de stabilire a situatiei juridice a marfii poate dura pana la cateva luni, iar in cazul autoturismelor si pana la un an”, a mai spus Smaranda Scridon. Ea a adaugat ca exista cazuri in care proprietarul obiectelor confiscate castiga in instanta dreptul de a-i fi returnate.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă