10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie nu doreşte o confruntare militară cu Iranul

Marea Britanie nu doreşte o confruntare militară cu Iranul

Marea Britanie intenţionează să adreseze un mesaj de fermitate Iranului, dar nu doreşte o acţiune militară din cauza programului nuclear iranian sau a situaţiei din Strâmtoarea Ormuz, afirmă ministrul britanic de Externe, William Hague, citat de AFP, potrivit Mediafax.

“Subliniez că nu dorim o acţiune militară, nu preconizăm acest lucru. Este sarcina forţelor noastre armate să se pregătească de orice eventualitate, dar nu cerem acest lucru”, a explicat Hague.

Marea Britanie a trimis o navă militară în Strâmtoarea Ormuz pentru a se alătura grupului de escortă al unui portavion american.

“Am cerut cu succes sancţiuni eficiente, le-am adoptat pentru că nu dorim un conflict militar”, a explicat William Hague.

William Hague a avertizat totuşi că orice tentativă a Iranului de a închide Strâmtoarea Ormuz ar fi ilegală şi ar fi sortită eşecului.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă