20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie, invadata de spionii rusi

Marea Britanie, invadata de spionii rusi

Marea Britanie se simte amenintata de spionii rusi mai mult ca niciodata, numarul agentilor Moscovei in Regatul Unit crescand exponential dupa tensiunile aparute intre cele doua tari ca urmare a mortii prin otravire a fostului ofiter KGB Alexander Litvinenko la Londra, in 2006.

In plus, tot mai multi refugiati politici rusi de marca aleg Marea Britanie ca tara de rezidenta, scrie saptamanalul Sunday Telegraph, care citeaza surse ale Serviciului britanic de Securitate, MI5.

Serviciile de contrainformatii britanice depun eforturi serioase pentru a evita producerea de noi asasinate intre agentii rusi, motiv pentru care numeroase resurse necesare in razboiul impotriva terorismului sunt redirectionate pentru a face fata amenintarii spionajului rusesc.

Jurnalistii britanici de la Sunday Telegraph, citati de ziare.com, apreciaza ca premierul Gordon Brown va aborda aceasta problema in cursul intalnirii pe care o va avea la Toyako, in Japonia, unde se desfasoara summit-ul G8, cu presedintele rus Dimitri Medvedev.

Unul dintre subiectele fierbinti care va figura pe agenda celor doi este si cel al raidului facut de agentii serviciului rus de securitate, FSB, in birourile companiei British Petroleum din Moscova.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă