18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMaraton pro-life

Maraton pro-life

Timp de 40 de zile, în perioada 18 februarie-29 martie, în fața Clinicii de obstetrică-ginecologie (II) „Dominic Stanca”, în intervalul orar 7.00-19.00, vor fi organizate zile de veghe şi rugăciune.

Cei care doresc să participe la acţiune vor trebui să semneze o declaraţie „de pace”, prin care își asumă un comportament pașnic, în conformitate cu viziunea campaniei. Aproximativ 400 de copii sunt avortați zilnic în România, dintre care 16 în Cluj-Napoca, spun organizatorii, citați de ClujToday.ro.

Angajamentul la programul de veghe se face pe baza unui formular, disponibil pe site-ul oficial: http://40dezile.lifenation.org/. 

„40 de zile pentru viață“ se desfăşoară simultan în 18 țări din lumea întreagă. Acțiunea are loc, pentru prima dată în România, în perioada 18 februarie-29 martie. Până acum, campanii „40 de zile pentru viaţă“ au fost organizate în 559 de comunităţi din 27 de ţări. Mai mult de 9.600 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort.

Evenimentul de lansare a campaniei „40 de zile pentru viață“ are loc astăzi, la Hotel Victoria, începând cu ora 19.00. La eveniment au fost invitați Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, părintele canonic protopop-paroh Sandor Kovács din partea Protopopiatului Romano-Catolic Cluj-Dăbâca, alături de lideri ai altor denominații creștine care susțin această cauză.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă