11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial„Mănușa Litoralului“ revine în prim-plan, după 20 de ani

„Mănușa Litoralului“ revine în prim-plan, după 20 de ani

53 de sportivi români, bulgari şi moldoveni vor lua parte, începând de astăzi, la întrecerile tradiţionalei competiţii din anii ʹ90.

Două decenii au aşteptat pugiliş-tii români pentru a boxa, din nou, la „Mănuşa Litoralului“. După succesul efemer avut anul trecut cu Centura de Aur, competiţie care a strâns numai laude, dar care a dispărut la fel de repede cum a apărut din calendarul FRB, Constanţa dă iar semnalul renaşterii boxului românesc. Aflat în criză profundă, financiar şi valoric, sportul cu mănuşi are nevoie de asemenea întreceri, iar FRB a îmbrăţişat imediat ideea, mai ales că este vorba de un concurs internaţional.

Turneu de tradiție

„Este un eveniment deosebit pentru boxul constănțean și cel românesc. După 20 de ani, la Constanța are loc din nou turneul internațional „Mănușa Litoralului“, un turneu de tradiție, constănțean, de mare valoare. Să nu uităm că aici au fost țări precum Cuba, Rusia, Franța, Germania, Mongolia și alte puteri ale boxului mondial”, a afirmat antrenorul de la CS Farul Constanța, Mihai Constantin, unul dintre susţinătorii proiectului.

„Prin ediția 2014 încercăm să relansăm această competiție și avem o prezență de elită, loturi naționale de tineret, de seniori și cele mai bune cluburi din țară, de asemenea, selecționata Moldovei și selecționata Bulgariei, cu sportivi medaliați la campionatele europene și mondiale”, a completat Mihai Constantin, care este și director executiv al Asociației Județene de Box Constanța.

Cine participă

În fapt, la ediția 2014 a turneului „Mănușa Litoralului” vor participa 53 de pugiliști din România, Republica Moldova și Bulgaria, din ţară urmând să participe sportivi de la cluburile Steaua și Dinamo București, CSM Reșița, Petrolul Ploiești, CSM Brăila, dar și de la cluburile constănțene CS Năvodari, Callatis Mangalia și CS Farul Constanța.

Cine sunt organizatorii

Turneul internațional de box „Mănușa Litoralului” este organizat de Primăria Constanța, Asociația Județeană de Box, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Federația Română de Box, iar directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Con-stanța, Claudiu Teliceanu, și-a exprimat speranța că o dată cu reluarea organizării acest eveniment sportiv va putea deveni unul anual, cu o participare din ce în ce mai mare atât din partea boxerilor, cât și a publicului.

„După 20 de ani se poate relua o tradiție și sperăm ca această competiție să fie reeditată în fiecare an, iar participarea să fie de la an la an mai atractivă pentru public”, a menționat Claudiu Teliceanu. În sfârşit, preşedintele AJ Box Constanţa, Ilie Dascălu, s-a declarat cel mai încântat că poate pune umărul la reluarea unei tradiţii, antrenorul de la CS Farul fiind pe lista participanţilor la ediţii anterioare atât ca antrenor, cât şi ca sportiv. „De mulți ani mi-am propus relansarea acestui turneu, la care am participat atât ca sportiv, cât și ca antrenor. De când am realizat acest program împreună cu Primăria Constanța, primul lucru la care m-am gândit a fost organizarea «Mănușii Litoralului»“, a precizat Ilie Dascălu.

PORGRAM

Când au loc meciurile

Competiția se va desfășura la Sala Sporturilor din Constanța, după următorul program: vineri, 3 octombrie, ora 17.00 — gala preliminară; sâmbătă, 4 octombrie, ora 17.00 — semifinale; duminică, 5 octombrie, ora 11.00 — finale, iar accesul publicului este liber.

INVITAT

Un medaliat olimpic

Aflat printre invitaţii speciali, alături de Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag, medaliatul olimpic constănţean Ionuţ Gheorghe a salutat şi el iniţiativa, chiar dacă vine la zece ani de la cea mai mare performanţă personală: bronzul de la Atena. „Mă bucur că se organizează din nou acest turneu și îmi pare rău că nu am apucat să boxez niciodată la „Mănușa Litoralului“, pentru că atunci când eu eram sportiv nu exista. Este foarte important, este tradiția noastră, a constănțenilor, și nu trebuie să-l uităm”, a afirmat şi Ionuț Gheorghe.

Cei mai buni pugiliști români se întâlnesc în Constanța

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă