12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMâncare expirată la restaurantele cu pretenții de pe litoral

Mâncare expirată la restaurantele cu pretenții de pe litoral

ANPC a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei și a retras de la comercializare mai multe produse, periculoase pentru om. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat mai multe hoteluri din stațiunile Neptun și Olimp, dar și cluburi, terase și restaurante din stațiunea Mamaia, în weekendul care a trecut.

Pentru prima dată în acest an, ANPC a publicat și lista celor prinși pe picior greșit. Aceasta începe cu Hotel Slatina și Restaurantul Craiova, din stațiunea Neptun. Într-un comunicat de presă, inspectorii afirmă că aici, în spațiul destinat băii, exista gresie spartă, desprinsă și cu bucăți lipsă, care putea duce la accidentare.

Pernele din dotarea hotelului erau pătate și neigienizate, geamul exterior al casei scării între nivelurile 1 și 2 era crăpat pe o suprafață mare, punând în pericol siguranța și sănătatea consumatorilor. În blocul alimentar al Restaurantului Craiova au fost găsite produse din porc congelate fără a avea elementele de identificare și caracterizare, fără a se putea identifica data durabilității minimale, condițiile de depozitare, precum și coordonatele producătorului.

În cazul Hotelului Callatis, tot din stațiunea Neptun, consumatorii nu erau informați cu privire la serviciile cu plată și fără plată ori la programele TV din camere, potriviti ANPC.

Nereguli au fost găsite și la Hotelul Istria, din Neptun, (perne pătate, lipsă veioze, covoare), Hotel Belvedere (unele balcoane aveau fațadele deteriorate, existând riscul accidentării, saltele și perne pătate, tapițerii rupte, lipsa barelor de protecție la ieșirea din cadă). În unitatea de alimentație, nu erau respectate condițiile de depozitare pentru prăjituri și nici nu era o listă a ingredientelor alergene.

Tot în stațiunea Olimp a fost găsit cu nereguli și Hotel Sibiu. Consumatorii nu erau informați cu privire la utilizarea aerului condiționat și a serviciilor cu și fără plată a TV-urilor din cameră. A fost aplicată o amendă de 3.000 de lei.

Cluburi amendate

Protecția Consumatorului a amendat și mai multe cluburi din Mamaia. Clubul restaurant Amos a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că în meniu nu era inclusă și lista cu informațiile pentru ingredientele cu potențial alergen. Clubul Eggo a primit 10.000 de lei pentru că aici a fost găsit piept de curcan fără elemente de identificare/caracterizare, scoici cu miros nespecific, creveți cu miros necorespunzător, ouă sparte cu miros de alterat. A mai fost sancționat clubul Crazzy Beach, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor și ingredientelor și pentru că în listele din meniu nu erau trecute cantitățile nete ale produselor și nu erau informații cu privire la ingredientele cu potențial alergen din listele meniu.

Fratelli a primit 8.000 de lei amendă pentru că produsele alimentare nu erau depozitate corespunzător, motiv pentru care acestea au fost oprite definitiv de la comercializare.

Restaurantul ”La Mama” din stațiunea Mamaia a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că meniurile nu aveau informații cu privire la ingredientele cu potențial alergen.

La terasa ”Bunătățuri și Plăcinte”, din aceeași stațiune, se utilizau în prepararea produselor materii prime cu miros necorespunzător, de fermentat, susține inspectorii. Au fost găsite și produse expirate, dar și produse alimentare fără elemente de caracterizare și identificare, fără a putea stabili data de preparare. Amenda a fost de 16.500 de lei, iar inspectorii ANPC au luat măsura închiderii restaurantului până la remedierea deficiențelor constatate.

Au fost amendate și Terasa Iancu și Terasa Casa Românescă, Terasa Il Calcio, tot din Mamaia. La Restaurantul Terasa Țărănească din Mamaia s-au găsit produse alimentare expirate – cârnați și smântână, de exemplu. 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă