13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMAI: Peste 4.000 de şoferi fără permise şi amenzi URIAŞE pentru comercianţii...

MAI: Peste 4.000 de şoferi fără permise şi amenzi URIAŞE pentru comercianţii de brazi

În ultimele şapte zile, peste 4.000 de şoferi au rămas fără permis de conducere, dintre care aproximativ 700 pentru consum de alcool și peste 300 pentru depășirea vitezei legale. Poliţiştii au sancţionat comercianţii de brazi cu amenzi de peste 787 de mii de lei, potrivit unui comunicat MAI remis redacţiei.

 „Recomandăm conducătorilor de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Facem aceste recomandări cu atât mai mult cu cât elevii au intrat în vacanță, iar în această perioadă riscul producerii unor accidente rutiere grave este mult mai mare”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, în cadrul acțiunilor de verificare a modului de comercializare a materialelor pirotehnice, săptămâna aceasta au fost constatate 75 de infracțiuni, fiind confiscate articole pirotehnice în valoare de peste 174 de mii de lei.

„Într-o singură acțiune organizată în județul Timiș, polițiștii au oprit de la comercializare 120 de tone de articole pirotehnice, iar alte 5 tone au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește situațiile de urgență înregistrate în această săptămână, pompierii au intervenit la peste 12.000 de situații, dintre care 410 pentru stingerea incendiilor, iar 5.865 intervenții de tip SMURD.

86 de persoane aflate în situații de risc au fost salvate, iar 48 de pacienți au fost transportați la unitățile medicale de urgență cu aeronavele Inspectoratului General de Aviație. Pentru perioada următoare, sunt pregătite șase elicoptere și două avioane SMURD.

În această săptămână, alte intervenții în sprijinul populației au avut loc în zona înzăpezită de munte, unde jandarmii montani au ajutat mai multe persoane care au rămas blocate cu autoturismele pe Transalpina după ce au ignorat faptul că circulația pe acest drum este închisă în sezonul rece.

Jandarmeria Română a asigurat în această săptămână, măsurile de ordine publică la peste 770 de manifestații și evenimente publice, având mobilizate aproximativ 6.000 de patrule și echipaje în locurile cu aflux mare de persoane, precum piețe, târguri și stațiuni turistice.

Pe linia prevenirii incendiilor, pompierii au desfășurat 948 de acțiuni de control, fiind aplicate aproximativ 2.000 de sancțiuni contravenționale și amenzi în valoare de 3,5 milioane de lei.

Au fost identificate 132 de magazine care funcționau fără autorizație la incendiu, iar față de șapte s-a luat decizia suspendării funcționării.

Referitor la situația înregistrată în punctele de frontieră, în ultimele șapte zile, aproape un milion de persoane au tranzitat frontiera, numărul acestora fiind în creștere față de săptămâna precedentă, iar această tendință de creștere se va menține și la începutul săptămânii viitoare.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă