11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMai mulți intelectuali de stânga au lansat Fundația Stânga Democratică

Mai mulți intelectuali de stânga au lansat Fundația Stânga Democratică

Fundația Stânga Democratică (FSD) a fost lansată vineri în prezența președintelui PSD, Victor Ponta, a președintelui Fundației Europene de Studii Progresiste (FEPS), Massimo D’Alema, președintelui executiv al social-democraților, Liviu Dragnea, și a peste 150 de invitați din mediul academic, societate civilă și lumea politică, informează Agerpres.

Citește și: Ponta a schimbat conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii

Misiunea FSD constă în întărirea mesajului de stânga din România, unirea vocilor din țară care își revendică apartenența la valorile de stânga și contestarea hegemoniei intelectuale a dreptei. Echilibrul social este unul dintre principiile fundamentale care stă la baza funcționării FSD.

„Fundația Stânga Democratică reprezintă o platformă de exprimare a intelectualilor de stânga din România”, a subliniat în deschiderea evenimentului europarlamentarul Victor Negrescu, inițiator al proiectului.

Potrivit acestuia, FSD își propune în principal să promoveze valorile și principiile stângii și să creeze un cadru favorabil dezbaterilor ideologice și programatice reale, care să vizeze totodată și politicile publice, în particular cele sociale.

„Comisia Europeană trebuie să fie una politică, care să promoveze valori cu adevărat europene și nu ale unui singur partid”, a spus ministrul de externe Italian, Massimo D’Alema.

Citește și: Ponta, discurs la deschiderea Fundaţiei Stângii Democratice

Premierul Victor Ponta a susținut că în România există mult mai mulți oameni de stânga decât se credea inițial.

“În societatea românească facem o confuzie: stânga înseamnă PSD. Stânga tot timpul și-a fundamentat obiectivele, reformele pe ceea ce au nevoie oamenii și, în sensul ăsta, și-au și construit o platformă de acțiune prin care să găsească soluții. Dar nu este suficient să asociem stânga cu un partid sau cu niște partide politice”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, șansa FSD este să fie elementul care să poată genera mișcarea de stânga.

„PSD-ul poate fi un partener. Și eu cred că PSD va fi un partener sănătos, puternic, serios și un partener de dialog”, a adăugat Liviu Dragnea.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă