14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMai mare scandal nici că se poate! În Irlanda, şi victimele, şi...

Mai mare scandal nici că se poate! În Irlanda, şi victimele, şi traficanţii sunt români

Poliţia irlandeză a dezmembrat o reţea de trafic de persoane, în care şi victimele, şi traficanţii erau români. Şase persoane au fost arestate şi altele 23 eliberate.

 
Într-o casă din nord-estul Irlandei trăiau sclavi. Au fost eliberaţi, după ce unul dintre ei a reuşit să scape şi să alerteze poliţia.
 
În urma unei percheziţii, au fost arestaţi 3 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste între 18 şi 60 de ani. Erau traficanţi de persoane.
 
Persoanele exploatate erau trimise la lucru la o fabrică de gestionare a deşeurilor. Câştigau bani, dar absolut tot era luat de traficanţi.
 
Pe lângă faptul că nu primeau nimic, trăiau în condiţii mizere. Angajarea se făcuse printr-o agenţie de recrutare, anchetată acum de poliţie.
 
Cele 23 de victime sunt cazate temporar la o agenţie umanitară, unde primesc îngrijiri şi asistenţă. A fost angajat şi un interpret, pentru că au multe de relatat despre calvarul prin care au trecut.
Cele mai citite

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă