19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMahmoud Ahmadinejad va participa la Adunarea Generală a ONU

Mahmoud Ahmadinejad va participa la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a anunţat miercuri că se pregăteşte să participe la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la New York.

“Sprijinul poporului ne poate întări şi susţine următoarea vizită la New York”, a declarat Ahmadinejad, ale cărui afirmaţii au fost difuzate în timp real pe site-ul său, în cursul unei vizite în provincia Ardabil (nord-vest), arată Mediafax, care citează AFP..

Acest anunţ confirmă declaraţiile făcute anterior de oficiali iranieni, care au evocat un proiect al preşedintelui de a participa la Adunarea Generală a ONU.

Această călătorie intervine la un an după un discurs al lui Ahmadinejad la ONU, în care a acuzat Statele Unite că au înscenat atacurile de la 11 septembrie 2001.

În 2009, aproximativ zece delegaţii, inclusiv ale SUA şi Franţei, s-au retras pentru a protesta faţă de un discurs al preşedintelui iranian, considerat “ostil şi antisemit”.

În cadrul alocuţiunii sale de miercuri, Ahmadinejad a criticat NATO, avertizând ţările din regiune cu privire la o intervenţie militară a Alianţei, care nu ar servi decât propriilor interese.

“Gloanţele şi bombele NATO nu vor fi niciodată de bun augur şi nu vor aduce niciodată fericirea unei ţări sau naţiuni”, a declarat el.

“Sunt necesare reforme, dar fără amestecul Americii sau al aliaţilor săi”, ci mai dedrgrabă prin discuţii regionale, a continuat el, făcând referire la sprijinul occidental pentru “primăvara arabă”.

Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....
Ultima oră
Pe aceeași temă