25.1 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialMagistrala de 1 miliard de euro: Cum arată harta metroului spre Aeroportul...

Magistrala de 1 miliard de euro: Cum arată harta metroului spre Aeroportul Otopeni

Metrorex a realizat, in mare parte, planurile pentru noua magistrala de metrou M6, care va lega Bucurestiul de Aeroportul International “Henri Coanda”. Linia va avea 12 statii ce vor fi denumite dupa marile orase ale lumii, relatează Daily Business.

Linia de metrou va pleca din statia 1 Mai (Magistrala 4) si va avea o lungime de 14 km si 12 statii: Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokio (Baneasa Institut), Washington (Jandarmeriei), Paris (Padina), Otopeni Sud, Otopeni Centru, Otopeni Nord si Aeroportul Otopeni.

Magistrala M6 va beneficia de trenuri noi, iar designul statiilor va fi unul ultramodern. Garniturile de metrou vor fi dotate cu display-uri care vor arata programul curselor aeriene si informatii despre Bucuresti atat in romana cat si in alte limbi de circulatie internationala.

Pasagerii vor putea ajunge, de exemplu, de la Piata Presei la Otopeni in aproximativ 15 minute, trenurile urmand sa circule la intervale de 5 minute.

Pentru a-i determina pe calatori sa foloseasca metroul, autoritatile se gandesc la un parteneriat cu firmele aeriene pentru ca pretul biletului de avion sa includa si pe cel de metrou.

Lucrarile de constructie vor demara de anul viitor, iar finalizarea lor este prevazuta pentru 2017-2018. Valoarea investitiei este de 1,05 miliarde de euro, fara TVA.

 

2012/05/16//238201-4fb117bf1c4be.jpg

Cele mai citite

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari

Scorul foarte bun obținut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos în evidență și o situație surprinzătoare și totodată...

Tentativă de înșelăciune în numele Direcției Generale Antifraudă Fiscală. DOCUMENT

Mai mulți contribuabili, persoane fizice, au semnalat că primesc emailuri de la ANAF prin care li se solicită achitarea unei garanții în cuantum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă