19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. DNA extinde urmărirea penală în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae...

UPDATE. DNA extinde urmărirea penală în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

UPDATE 15.50: DNA a extins urmărirea penală pentru deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Astfel, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea societăţii SC Niky Scorpion Alcom SRL, până la concurenţa sumei de aproximativ 30,5 milioane lei. 

Potrivit DNA, Mădălin Voicu, deputat în Parlamentul României, este cercetat pentru folosire a influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Nicolae Păun, deputat în Parlamentul României, este acuzat de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri,fals în înscrisuri private și spălare de bani.

Managerul de proiect, Iulian Costel Paraschiv, este cercetat pentru schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri și spălare de bani. 

Managerul general al Asociației Partida Romilor „Pro Europa” , Florentina Roratiu, este suspectată de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, fals în înscrisuri private, deturnare de fonduri și spălare de bani.

Directorul economic al Asociației Partida Romilor „Pro Europa” Irina Valeria Mărgărit (fostă Radu) este suspectată de infracțiunii de deturnare de fonduri.

 De asemenea, în vederea confiscării extinse și pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin  săvârșirea infracțiunilor, procurorii anticorupție au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea societății SC Niky Scorpion Alcom S.R.L., până la concurenţa sumei de  30.470.708,72 lei.

Ce probe au procuorii împotriva lui Niky Scorpion și Mădălin Voicu

Procurorii anticorupție spun că, ”în contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, inculpatul Voicu Mădălin Ștefan, folosindu-se de calitatea de președinte de onoare al Asociației Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obținut, în numerar, de la reprezentanții acesteia, suma de 100.000 lei. Această sumă de bani a fost folosită de inculpat în campania electorala din anul 2012, în care a candidat din partea unui partid politic pentru obținerea calității de deputat.

 În perioada octombrie 2014, reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro Europa, folosindu-se de un număr de 17 contracte de împrumut încheiate în mod fictiv în lunile octombrie 2012 și mai 2013, au retras din conturile acesteia suma de 846.000 lei, sub pretextul restituirii unor datorii inexistente.

Contractele respective au fost semnate din partea Asociației Partida Romilor „Pro Europa” de inculpații Păun Nicolae, Rotariu Florentina și Paraschiv Iulian, acesta din urmă în calitate de manager al proiectului „Acces pe piața muncii, o șansă pentru tine”.

În lunile ianuarie şi februarie 2016, în contextul existenței prezentului dosar, inculpata Rotariu și Mărgărit (fostă Radu) Irina-Valeria au încheiat doua contracte de asistenta juridică în valoare totală de 96.000 euro în numele Asociației Partida Romilor Pro Europa, fără a avea acordul Consiliului Director.

De menționat este faptul că asistența juridică și reprezentarea în fața organelor judiciare nu a fost asigurată pentru persoana juridică Asociația Partida Romilor Pro Europa, ci in mod individual pentru persoanele cercetate în cadrul prezentului dosar, respectiv inculpații: Rotariu Florentina, Radu Irina Valeria, Paraschiv Iulian, Paraschiv Bogdan.

În aceeași perioadă, în baza celor doua contracte, din conturile Asociației Partida Romilor au fost efectuate doua plăți în cuantum de 297.144,6 lei.

 

 Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

—–

Parlamentarul Mădălin Voicu a ajuns, vineri dimineața, la DNA pentru a primi informații privind sechestrul instituit în dosarul proiectelor Partidei Romilor, finanțate din fonduri europene și destinate persoanelor defavorizate din această etnie. 

Este vorba despre circa 5.000.000 de euro, bani destinați unor proiecte de reinserție socială a rromilor. Banii ar fi fost deturnați de deputatul Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, cu sprijinul deputatului PSD Mădălin Voicu, susține DNA. 

Citește și: DNA cere ARESTAREA deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun pentru fraudă cu banii rromilor defavorizați. Șeful și vicele ANAF, urmăriți penal

Mădălin Voicu a venit împreună cu soția sa. Ea a fost angajată de Nicolae Păun, președintele de Asociației Partida Romilor Pro-Europa, pentru derularea unui program european destinat romilor defavorizați. Soția lui Voicu a fost plătită cu peste 190.000 de lei, desi nu a prestat niciun serviciu.

Citește și: INTERCEPTĂRI. “Cumătrul” Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun pentru intervenții. Șefii ANAF, preș în fața șefului romilor: “Mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba”

Potrivit DNA, Mădălin Voicu este inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor în formă continuată.

-știre în curs de actualizare-

 

 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă