8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMacovei și Papahagi cer demisia ministrului de Externe, după gafa diplomatică

Macovei și Papahagi cer demisia ministrului de Externe, după gafa diplomatică

Monica Macovei și Cristian Papahagi cer demisia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, după gafa diplomatică, când i-a înmânat ministrului german de Externe o broșură cu harta Franței acoperită cu steagul Germaniei.

”Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a comis o gafă diplomatică fără precedent. A oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei. Dincolo de această rușinoasă eroare, broșura editată de Agerpres este în sine o gafă diplomatică”, a scris Monica Macovei într-o postare pe Facebook.

Ea consideră că, după o astfel de gafă se impune demisia de onoare a lui Aurescu, dat fiind faptul că a dat dovată de lipsă de profesionalism.

”M10 consideră că domnul Aurescu a dat dovadă de o gravă lipsă de profesionalism dacă a oferit broșura fără să o parcurgă înainte, sau de o la fel de gravă lipsă de discernământ dacă, după ce a parcurs-o, a acceptat să o ofere omologului său german. Imaginea pe care a oferit-o lumii întregi este cea a unui sistem diplomatic neprofesionist și incapabil să se desprindă de epoca Ceaușescu”, a mai precizat președinta partidului M10.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broşură pe a cărei copertă este imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei, relatează Mediafax.

“În încheiere vreau doar să vă prezint, cu ocazia aniversării celor 135 de ani de relaţii diplomatice, acest material de presă foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier și care prezintă în imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relaţiilor diplomatice româno-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastră comună şi care arată cât de intense sunt, mai ales în ultimii ani, contactele dintre ţările noastre”, a precizat Bogdan Aurescu, prezentând broşura.

Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă