30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialLupte de câini la Costeşti (Argeş). Cinci persoane reţinute

Lupte de câini la Costeşti (Argeş). Cinci persoane reţinute

Poliţiştii de la Operaţiuni Speciale au făcut  mai multe percheziţii la Costeşti (Argeş), la organizatorii unor lupte ilegale de câini.

”La data de 16 februarie 2014, poliţiştii ai Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş şi Poliţiei Oraşului Costeşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au efectuat două percheziţii, pe raza comunelor Bradu şi Suseni, din judeţul Argeş, la locuinţele unor bărbaţi bănuiţi de organizarea de lupte între câini periculoşi.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi pregătit câini în scopul organizării luptelor, ar fi participat cu astfel de câini la lupte, ar fi organizat pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine desfăşurate în alte condiţii decât cele prevăzute de normele legale şi ar fi organizat lupte între animale sau cu animale, fapte incriminate de legislaţia în vigoare.

În urma percheziţiilor, la locuinţa unui bărbat, de 26 ani, din Suseni, judeţul Argeş, au fost depistaţi în flagrant doi bărbaţi ai căror câini se luptau într-un ţarc special amenajat în spatele locuinţei”, informează IGPR într-un comunicat.

De asemenea, au mai fost identificaţi trei bărbaţi care intenţionau să organizeze o altă luptă între câini, precum şi alte 24 de persoane care asistau la luptele dintre câini.

Întrucât la sosirea poliţiştilor mai multe persoane au părăsit curtea imobilului şi au fugit pe un câmp din apropiere, pentru prinderea lor s-au executat şase focuri de avertizare în plan vertical.

Faţă de cinci persoane, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 ore.

Câinii de luptă depistaţi au fost predaţi în custodia reprezentanţilor unei asociaţii chinologice din Argeş, până la finalizarea cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

Cele mai citite

Românii caută cu disperare revanșa pentru umilințele trăite

Timp de cel puțin trei zile, românii au luat în stăpânire sleitele spirite ale burgurilor germane: München, Köln și Frankfurt. Adunați de peste mări și țări, veniți...

Noi detalii din cazul studentului care și-a incendiat un profesor

Studentul de la Universitatea Ovidius din Constanța, care și-a incendiat un profeor de matematică, a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul este anchetat pentru...

Anchetă: câți copii consumă droguri și tutun – date

Trei din 10 copii știu pe cineva care a consumat substanțe psihoactive / droguri, în general din proximitate; Aproape unu din trei adolescenți afirmă că...
Ultima oră
Pe aceeași temă