12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

FOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă azi cu un avion special de către o delegație a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, anunţă Agerpres.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania și Banat cu două avioane de mici dimensiuni, la Satu Mare, cu escală la Sibiu și Cluj-Napoca, și la Timișoara.

Un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău și Suceava, pentru Moldova și Bucovina.

“Lumina pe care am adus-o de la Ierusalim ne aminteşte că trebuie să umblăm ca nişte fii ai Luminii, să părăsim faptele Întunericului şi să îl urmăm pe Dumnezeu. Este lumina faptelor bune, lumina pe care cei cu frică de Dumnezeu au agonisit-o în acest răstimp al păresimilor rugându-se mai mult, făcând fapte bune, plângându-şi păcatele şi iubindu-l pe Dumnezeu. Cei care sunt fii ai Luminii au astfel de fapte, care îi pregătesc pentru întâmpinarea acestei mari sărbători. (…) Să iertăm toate pentru Înviere. Hristos a Înviat!”, a spus arhiepiscopul, care a precizat că Lumina de la Sfântul Mormânt este adusă pentru al 8-lea an consecutiv în România. 

Citește și:  FOTO+VIDEO: Creștinii primesc Lumina Sfântă, la Ierusalim

Lumina Sfântă de la Ierusalim s-a aprins, sâmbătă, la ora 14,29, după trei minute de la intrarea în Mormântul Sfânt a patriarhului Ierusalimului, Teofil al III-lea. 
 

 

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă