13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLucrările la metrou avariază reţeaua de apă din zona Eroilor

Lucrările la metrou avariază reţeaua de apă din zona Eroilor

Freza care lucrează la linia 5 a metroului a făcut ravagii în subteran, informează B1 TV.

Primele imagini din zona Eroilor arată că utilajul, botezat Varvara, a avariat serios reţeaua de apă şi canalizare care alimentează spitalul Municipal şi Palatul Cotroceni.

Imaginile arată clar cum sistemul este brăzdat de o fisură adâncă, pe o distanţă de 60 de metri.

Aşa arată canalul colector pentru apele uzate din subteranul cartierului Cotroceni. Semn că stricăciunile provocate de lucrările la magistrala 5 de metrou nu se reduc doar la cele de la suprafaţă, unde o porţiune mare de pământ s-a prăbuşit după ce freza Varvara a străpuns terenul spre staţia Eroilor 2.

Vorbim totuşi de un sistem de canalizare din beton care a ajuns să fie străbătut de o fisură adâncă pe o distanţă de 60 de metri. Forţa utilajului l-a făcut însă să crape şi de-o parte, şi de cealaltă. Nu mai puţin de 240 de utilizatori depind de această reţea de apă şi canalizare, printre ei şi Spitalul Universitar, Palatul Cotroceni şi Facultatea de Medicină.

Sunt avarii severe care au dus la întreruperea temporară a serviciului de alimentare cu apă.

Asta până când autorităţile au hotărât ca apele uzate să fie deviate spre un alt canal colector. Şi asta nu e tot. Alte imagini surprinse în zonă arată fisura adâncă provocată în asfalt în locul unde pământul a luat-o la vale în urmă cu o săptămână.

De atunci, 14 oameni care locuiesc în două imobile din zonă stau pe la apropiaţi după ce au fost evacuaţi în urma surpărilor de teren.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă