11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLucrări în grădină

Lucrări în grădină

Lunile iulie şi august înseamnă vacanţe pentru cei mai mulţi dintre noi, dar şi o abundenţă de vegetaţie în grădină. Curăţarea teraselor şi aleilor, tăierile la arbori şi arbuşti, precum şi tunderea gazonului fac parte din lucrările pe care trebuie să le facem în această perioadă.

Din cauza tempera­tu­rilor ridicate, dar şi a faptului că nu pot fi culese la timp, fructele încep să se desprindă de pe ramurile încărcate ale pomilor. Din păcate, acestea cad direct pe aleile sau terasele exterioare. Rezultatul îl constituie o mulţime de pete care, necurăţate la timp, vă pot da mari bătăi de cap şi vă pot strica o după-amiază plăcută de vară.

Spălătoarele cu apă rece sub presiune pentru uz rezidenţial sunt instrumentele potrivite pentru eliminarea rapidă a acestui tip de pete foarte rezistente. Uşor de mânuit chiar şi de către persoanele care nu au printre preocupări exerciţiile la sala de forţă, spălătoarele sub presiune lasă aleile sau terasa impecabile. Atunci când petele sunt foarte „încăpăţânate” sau în cazul petelor de ulei de maşină, la spălare se poate folosi detergent.

Pentru ca procesul curăţării să fie cât mai comod, unele modele de spălătoare au încorporate spaţii camuflate, de jur împrejurul utilajelor, pentru depozitare. Astfel, veţi avea mereu la îndemână detergenţii, periile sau furtunurile suplimentare.

Tăieri de vară la arbori şi arbuşti

În această perioadă, însă, nu numai fructele foarte coapte ne dau bătăi de cap. Gardurile vii sau arborii din grădină s-au bucurat de razele soarelui şi de ploile repezi de vară şi au crescut cu repeziciune. Tăierile de vară, în cazul lor, debutează abia acum, când la ramificaţiile scurte au început să apară muguri terminali.  Fie că o faceţi din necesitatea de a elibera aleile de ramurile crescute în toate direcţiile sau doar din dorinţa de a da un alt aspect grădinii, toaletarea gardurilor şi a pomilor din grădină presupune precizie maximă din partea aparaturii folosite. Astfel, ramurile copacilor şi tufişurile vor fi împrospătate fără probleme şi dumneavoastră veţi depune mai puţin efort. Foarfecii electrici sunt potriviţi în special pentru întreţinerea gar­dului viu lung şi lat. Cuţitele acestor aparate sunt finisate cu ajutorul laserului şi au un număr mare de curse de tăiere, pentru ca operaţiunea dumneavoastră să aibă întotdeauna eficienţă maximă.

În cazul lucrărilor de mare anvergură, foarfecii pe benzină sunt perfecţi pentru proiecte de peisagistică. Neavând cablu, aparatele oferă o libertate de mişcare ce poate fi folosită în mod creator. Utilajele de ultimă generaţie sunt puternice şi profesionale, însă au toate atributele unui confort sporit: mânere circulare, sistem antivibraţie şi pornire fără recul. 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă