18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialLucian Bute se duce la Parlament

Lucian Bute se duce la Parlament

Pugilistul Lucian Bute se întâlneşte, miercuri, cu membrii tuturor grupurilor parlamentare, la Palatul Parlamentulu, în încercarea de a sensibiliza senatorii şi deputaţii pentru a obţine sprijinul lor, în eventualitatea organizării în România, în 2011, a unei gale de box pentru titlul mondial, anunţă Mediafax.

Bute a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în contractul pe care l-a semnat cu canalul de televiziune Showtime a ţinut să pună o clauză care să-i permită să dispute un meci în România, în cazul în care acest lucru se va realiza.

“Am vorbit şi cu conducătorii de la Interbox şi am ţinut să pun în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez în România, în eventualitatea în care acest lucru va fi posibil. Mi-am asumat acest risc, pentru că îmi doresc foarte mult să boxez în România. Cei de la Showtime şi de la Interbox au acceptat această dorinţă a mea, iar acum rămâne ca domnul Obreja să se ocupe de acest eveniment. Eu sper în continuare să pot boxa în România cu centura pe masă. De această dată nu vom mai merge pe promisiuni, nu vom mai aştepta. Dacă nu se va realiza nimic, voi boxa la Montreal sau la Quebec. Ştiu că Sala Polivalentă este destul de mică, iar dacă meciul s-ar disputa pe un stadion ar fi foarte bine. Foarte mulţi români îşi doresc să mă vadă”, a spus Bute.

Pugilistul român şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO în repriza a noua pe americanul Jesse Brinkley, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal, la jumătatea lunii octombrie.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a încercat să organzieze în România meciul lui Bute cu Brinkley, însă nu a reuşit să convingă autorităţile de la Bucureşti să contribuie la asigurarea bugetului necesar desfăşurării unei asemenea gale.

Potrivit unui comunicat al Grupului PDL din Cameră, remis, marţi, agenţiei Mediafax vizita lui Lucian Bute la Parlament vine ca răspuns la invitaţia făcută de deputatul PDL Dan-Radu Zătreanu.

 

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă