19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialLucescu Jr, ameninţat cu demiterea

Lucescu Jr, ameninţat cu demiterea

Remiza de pe teren propriu cu Albania (1-1), văzută ca o înfrângere, a tensionat foarte mult situaţia în jurul echipei naţionale a României, iar Răzvan Lucescu a auzit pentru prima dată în mandatul său cerându-i-se demisia de către suporteri.

Nu numai fanii i-au cerut selec­ţio­nerului să plece, ci şi mai multe per­sonaje din fot­balul românesc, care i-au propus ca înlocuitori pe Gheorghe Hagi sau Dan Petrescu. Deocamdată nu este vorba de nici o îndepărtare a lui Lucescu jr de pe banca naţionalei, dar într-o astfel de atmosferă, meciul cu Belarus, de mâine seară, a devenit extrem de dificil pentru „tricolori”. În cazul unui eşec însă, Răzvan Lucescu ar putea fi obligat să renunţe la funcţia de selecţioner. Evident, toată lumea este supărată, dar speranţele la calificare nu s-au spulberat. Marcatorul golului României în partida cu Albania, Bogdan Stancu, chiar a promis suporterilor că „tricolorii” se vor întoarce cu toate cele trei puncte din Belarus şi că Răzvan Lucescu nu va fi obligat să plece de la echipa naţională mai devreme de expirarea contractului.

„Întâlnim o echipă bună, tehnică şi bine aşezată în teren, însă de această dată veţi vedea o altă faţă a României Suntem mai motivaţi, mai decişi şi vom pleca acasă victorioşi. Dacă nu luăm toate punctele în meciul de marţi, vom ajunge într-o situaţie foarte grea şi, în proporţie de 50%, şansele noastre de calificare vor fi compromise. Nu cred că Răzvan va ceda uşor. Nouă nu ne-a spus nimic legat de o eventulă plecare în cazul unui rezultat slab”, a spus atacantul Stelei, care are mari şanse să fie titularizat mâine seară în linia ofensivă în locul lui Daniel Niculae.

Este greu de anticipat ce se va întâmpla la meciul cu Belarus, mai ales că adversarii noştri de mâine au prins şi mai mult curaj după ce au învins, cu 1-0, Franţa chiar la Paris şi se gândesc acum la un al doilea succes în debutul preliminariilor. „E un start bun, dar am uitat deja de Franţa, pentru că urmează meciul cu România. Dacă suntem învinşi de români, victoria cu Franţa îşi va pierde impor­tanţa şi semnificaţia. Trebuie neapărat să câştigăm. Probabil va fi mai greu ca la Paris. România a remizat neaşteptat acasă cu Albania, iar dacă în Franţa am stat la cutie şi ne-am apărat, acum va trebui să atacăm”, a spus selecţionerul Belarusului, Bernd Stange.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă