15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialLocuitorii din Kiribati au trecut deja în noul an

Locuitorii din Kiribati au trecut deja în noul an

Cei 100.000 de locuitori din arhipelagul Kiribati au întâmpinat deja vineri (la prânz, ora României) noul an, transmite Realitatea TV, potrivit NewsIn.

Kiribati se află la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia. Cele 32 de insuliţe ale arhipelagului sunt situate chiar pe meridian şi, de aceea, au fost luate ca punct de referinţă pentru calcularea fusului orar.

În Kiribati, oamenii cred că trecerea în noul an este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, mulţi se opresc pentru câteva minute din petrecere ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie.

În Kiribati, petrecerea de Anul Nou nu se încheie odată cu venirea dimineţii. Zilele de 1 şi 2 Ianuarie sunt sărbători legale. Localnicii petrec de obicei pe plajă, la picnic sau la înot.

Odată cu acest arhipelag mapamondul intră în 2011. Următorii care au spus “La mulţi ani!” (la ora 13.00, ora României) sunt neo-zeelandezii.

Ultimii care vor sărbători Revelionul sunt locuitorii din Samoa Americană. Pentru ei anul nou vine sâmbătă, la ora 13.00, ora României.

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă