14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialLocuințe modulare pentru sinistrați, instalate la Vaideeni

Locuințe modulare pentru sinistrați, instalate la Vaideeni

O tabără de sinistrați, în care s-au instalat deja 20 de locuințe modulare, a fost amenajată în comuna vâlceană Vaideeni, una dintre zonele cele mai afectate de inundații. În aceste locuințe sunt cazate 22 familii (95 persoane) urmând a mai fi instalate încă 6 locuințe modulare, totalizând 28 familii cu 119 persoane, a declarat ministrul de Interne Gabriel Oprea.

”Și ieri la Olt, și astăzi la Vâlcea, la Vaideeni, am trimis în total de la rezervele de stat, 32 de locuințe modulare în care sunt cazate persoanele care au rămas fără adăpost.

Citește și: Raport INUNDAȚII: Oprea: 14 localități din 7 județe, afectate. Patru persoane și-au pierdut viața. 148 persoane, evacuate. 20 de tone de combustibil, scoase de la rezerva de stat. Peste 7.000 de angajați MAI, în dispozitiv

A fost o propunere pe care i-am făcut-o primului ministru Victor Ponta, care a aprobat această modalitate de sprijin, după ce săptămâna trecută, Guvernul a mai acordat un ajutor financiar, dar și unul umanitar”, a spus Oprea, miercuri, în cadrul unei ședințe.

Pentru sprijinirea populaţiei afectate, au fost scoase de la rezervele de stat 20 tone de combustibil, 5.000 kilograme alimente, peste 10.000 litri apă potabilă, 4.000 pături, cearșafuri și 2.000 saltele. Ajutoarele umanitare au fost transportate de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat și distribuite prin grija Instituției Prefectului din județele Olt, Argeș și Dolj.

”Cu excepția zonelor aflate sub avertizare de cod portocaliu, în restul localităților afectate am trecut deja la faza de sprijinire a populației pentru refacerea drumurilor, decolmatarea fântânilor, refacerea infrastructurii electrice, asigurarea unor locuințe provizorii de la rezerva de stat”, a mai spus Oprea.

Inundaţii masive au afectat, de la sfârşitul lunii iulie, mai multe judeţe din Oltenia şi Muntenia, precum şi judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Cele mai citite

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...

Meciul Simonei Halep de la Trophee Clarins, amânat din cauza ploii

Meciul pe care Simona Halep trebuia să îl dispute astăzi în prima rundă a turneului Trophee Clarins de la Paris a fost amânat din...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă