18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea, către prefecţi: Să fiţi pregătiţi când apare iar poleiul, să...

Liviu Dragnea, către prefecţi: Să fiţi pregătiţi când apare iar poleiul, să se intervină înainte ca oamenii să plece dimineaţa la muncă

Vicepremierul Liviu Dragnea, în calitate de conducător al Comandamentului de iarnă, a anunţat, sâmbătă seară, că zăpăzile se întorc în ţară în jurul datei de 18 ianuarie şi le-a cerut prefecţilor să fie pregătiţi din timp pentru a gestiona situaţiile de urgenţă care vor apărea, potrivit b1.ro.

”Începând cu mâine noapte şi până luni, va apărea din nou fenomenul de polei, foarte periculos. De asemenea, se prevede că undeva, în jurul datei de 18 ianuarie să se întoarcă zăpezile în ţară şi am decis să facem această întâlnire pentru a fi toate structurile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru a fi mult mai bine pregătiţi din timp. Dorim să nu mai avem situaţii în care autorităţile nu comunică între ele, nu colaborează, la nivel judeţean”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Acesta a spus că, potrivit ANM, în timpul nopţii de duminică spre luni, ar apărea din nou poleiul şi a cerut ca toate comitetele de situaţii de urgenţă să fie pregătite să intervină din timpul nopţii, ”înainte ca oamenii să plece luni la muncă”.

De asemenea, Ministrul de interne, Radu Stroe, le-a spus prefecţilor care au participat la videoconferinţă să fie pregătiţi şi să treacă la ”aprovizionarea cu stocuri de material antiderapant”, pentru a se ajunge cu cota de stocuri la cât este necesar pentru a evita eventuale intemperii.

”De asemenea, cei de la Poliţia Rutieră trebuie să opereze în mod preventiv, în cazul în care dimineaţa este polei, rog să se intervină în puncte cheie din oraş pentru a tempera avântul conducătorilor auto”, a declarat Stroe.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova, a anunţat că, începând de vineri, CNADNR furnizează comunicate de presă din 2 în 2 ore, cu informări a ultimelor lucruri întâmplate, pentru a anunţa acolo unde există probleme.

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă