15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Agnieszka Radwanska a câștigat Turneul Campioanelor 2015, după finala cu Kvitova....

FOTO. Agnieszka Radwanska a câștigat Turneul Campioanelor 2015, după finala cu Kvitova. Cum arată alături de trofeul de la Singapore!

Poloneza Agnieszka Radwanska (favorita numărul 5) a cucerit Turneul Campioanelor, după ce a învins-o, în finală, pe cehoaica Petra Kvitova (4), cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3. Este primul titlu pentru Radwanska, după șapte ediții jucate.

Ediția 45 a Turneului Campioanelor s-a încheiat cu o nouă surpriză. Agnieszka Radwanska avea șanse de 1/16 să treacă de faza grupelor înaintea ultimei etape din Grupa Roșie, astfel că reușita sa este cu atât mai importantă. Poloneza a reușit o eliminare surprinzătoare, în semifinale, a celei de a doua favorite, Garbine Muguruza, la fel cum și Petra Kvitova a surprins după ce a închiat traseul Mariei Șarapova, tot în penultimul act.

Vezi în galeria foto de mai sus trofeul Turneului Campioanelor, ridicat de Radwanska

Radwanska a dominat radical primul set al finalei, însă Kvitova a revenit în runda a doua. Totuși nivelul fantastic pe care Radwanska l-a arătat în ultimele trei meciuri, dar și o problemă medicală la o coapsă a cehoaicei, a făcut ca setul al treilea să-i revină polonezei. Kvitova, deși a condus cu 2-0 în ultimul set, a cedat câteva puncte importante, iar apoi a pierdut meciul din mâini. Meciul a durat două ore și șase minute.

Citește și Radwanska, după cucerirea Turneului Campioanelor: “Nu m-am așteptat deloc!” Prima reacție a polonezei

Radwanska a câștigat un premiu în valoare de 2.054.000 dolari și 1180 puncte în clasamentul WTA. Totodată, poloneza a reușit să revină în top 5 mondial, în timp ce Kvitova a căzut pe locul 6.

Ediția din acest an a Turneului Campioanelor a adus și cea de a doua participare consecutivă a Simonei Halep. Românca, principala favorită, a oferit prima mare surpriză a turneului, după ce a fost eliminată în faza grupelor, învinsă în cel de-al treilea meci al său, în doar două seturi, de către cea care urma să câștige trofeul, Agnieszka Radwanska.

Citește și Turneul Campioanelor Singapore 2015: Rezultatele complete și clasamentul grupelor

LIVE TEXT Kvitova – Radwanska: 2-6, 6-4, 3-6

3-6: Break, MECI, Radwanska!

3-5: Game, Radwanska. Poloneza își consolidează breakul anterior, iar Kvitova va fi nevoită să servească pentru a rămâne în meci.

3-4: Break, Radwanska. Al treilea break, consecutiv, al acestui set, strânge și mai mult duelul de la Singapore.

Kvitova are cele mai multe duble greșeli, 7-2, dar și 7 ași.

3-3: Rebreak, Kvitova. Finalul meciului se anunță unul foarte strâns.

2-3: Break, Radwanska. Poloneza reușește breakul destul de timpuriu, iar cehoaica este din nou condusă. Totuși Kvitova are forța să revină, după cum a arătat până acum în acest meci.

2-2: Game, Radwanska. Se restabilește egalitatea, iar intensitatea atinge cote maxime în setul decisiv.

2-1: Rebreak, Radwanska. Poloneza riscă mai mult de această dată pe retur și reușește să o pună în dificultate pe Kvitova. Radwanska a urcat mai des în teren, iar rolurile s-au inversat de această dată.

2-0: Break, Kvitova. Cehoacica stă cu un pas mai în față decât Radwanska și reușește să o joace mai mult, stânga dreapta, pe poloneză. Radwanska nu a avut nici cel mai bun serviciu de această dată.

1-0: Game, Kvitova.

Ora 14.01: A început setul al treilea, cu Kvitova la serviciu.

Meciul este unul al revenirilor surpriză, după cum era de așteptat. După ce Radwanska a dominat clar prima rundă, Kvitova a reușit să revină și să domine în cele din urmă setul al doilea. 

6-4: Break, SET, Kvitova. 

5-4: Game, Kvitova.

4-4: Game, Radwanska. Poloneza menține egalitatea, iar meciul arată foarte echilibrat în acest moment.

Cehoaica a reușit, în sfârșit, să se desprindă de linia de fund a terenului și să urce mai des, reușind două puncte doar de la fileu. O strategie similară încercase și Halep pe finalul meciului, însă atunci Radwanska a fost imbatabilă, returnând mingile chiar și din poziții imposibile. Rămâne de văzut dacă va mai face același lucru și acum, când Kvitova a devenit mai agresivă.

4-3: Game, Kvitova.

3-3: Break, Kvitova. Petra face un break la zero, iar partida este relansată. 

2-3: Game, Kvitova. Cehoaica a fost aproape de al doilea său game alb, dar a cedat două puncte. Jocul Kvitovei arată mai bine, la serviciu, decât în primul set. Meciul a intrat deja în cea de a doua oră de joc.

1-3: Game, Radwanska. Poloneza este de neoprit. Domină în continuare la toate capitolele, în timp ce Kvitova este de nerecunoscut. Cu toate că cehoaica nu a impresionat la niciun meci de la acest turneu, cu excepția setului secund, cu Șarapova, în care a revenit de la 1-5.

1-2: Game, Kvitova. Cehoaica reușește primul său game alb din acest meci. Ar putea fi un moment care să schimbe ceva în soarta acestui meci. 

0-2: Game, Radwanska. Ploneza face tot ce vrea în acest meci, iar cehoaica are un joc foarte șters, cu prea puține urcări în teren care să-i pună probleme adversarei.

0-1: Break, Radwanska. Joc senzațional al polonezei, mai ales după schimbul de mingi de la fileu care i-a adus punctul de break!

Ora 13.17: A început setul al doilea, cu Kvitova la serviciu.

Doar 33 de minute a durat prima rundă, atât cât a avut nevoie Radwanska pentru a câștiga într-o manieră categorică primul set.

2-6: Game, SET, Radwanska.

2-5: Game, Kvitova. Cehoaica își schimbă racheta după acest game și îl cheamă pe antrenorul său.

1-5: Game, Radwanska. Kvitova încă nu și-a intrat în ritm, cu toate că ea nu a avut un prim set foarte bun nici cu Maria Șarapova. 

1-4: Break, Radwanska. Setul de debut este dominat de către poloneză, care reușește al doilea break.

1-3: Game, Radwanska. Ploneza își menține avantajul de un break.

1-2 Game, Kvitova. Cehoaica reușește primul său game.

0-2: Game, Radwanska. Aga își consolidează breakul anterior, debut în forță pentru poloneză. Nu trebuie uitat însă faptul că ambele jucătoare au reușit reveniri fantastice în semifinale și nu este exclus ca astfel de lucruri să aibă loc și în meciul de astăzi.

0-1: Break, Radwanska. Ploneza începe cu mult curaj, atacând serviciile cehoaicei și reușește primul break al partidei.

Ora 12.41: A început finala Turneului Campioanelor 2015, de la Singapore. Kvitova are primul serviciu.

Petra Kvitova (cap de serie 4) și Agnieszka Radwanska (4) dispută, duminică, finala Turneului Campioanelor, de la Singapore. Adversare de patru ori în cadrul acestei competiții, ediția 45 le aduce pentru prima dată față în față în ultimul act.

Kvitova și Radwanska, finalistele surpriză ale acestui turneu, se vor confrunta pentru a 9-a oară în carieră, respectiv a 5-a oară la Turneul Campioanelor. Cehoaica are 6-2 în meciurile directe, însă Radwanska a avut evoluții incredibile cu Simona Halep și Garbine Muguruza, în ultimele două meciuri de la Singapore.

Citește și Kvitova – Radwanska, avancronica luptei pentru marele trofeu. Finalistele cu o singură victorie în grupe

Cele două se află la egalitate, scor 2-2, în meciurile jucate la Turneul Campioanelor, de altfel acesta fiind singuru turneu în care Radwanska a reușit să o învingă pe sportiva din Cehia.

Pentru prima dată în istoria turneului, cele două finaliste au înregistrat o singură victorie din trei meciuri, în grupe.

Citește și Petra Kvitova, a doua FINALISTĂ de la Turneul Campioanelor. Șarapova, eliminată după o zi a revenirilor fantastice

Parcursul celor două la Singapore:

Kvitova – înfrângere (6-2, 7-6 (7/3) Kerber), victorie (7-5, 7-5 Safarova), înfrângere (6-4, 4-6, 7-5 Muguruza)

Radwanska – înfrângere (4-6, 6-3, 6-4 Șarapova), înfrângere (7-6(5), 6-4 Pennetta), victorie (7-6(5), 6-1 Halep).

Citește și UPDATE. Turneul Campioanelor: Programul finalelor de duminică și rezultatele complete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă