14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în finală la Shenzhen, după 6-2, 6-3 cu...

Simona Halep s-a calificat în finală la Shenzhen, după 6-2, 6-3 cu Zheng

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen, după ce a trecut, în semifinale, de chinezoaica Saisai Zheng, scor 6-2, 6-3.

"A fost un start bun de sezon. Nu am jucat însă la cel mai bun nivel al meu… Publicul a fost minunat. Îl aștept și mâine (n.r. în finală) alături de mine", a declarat Halep după partidă.

În ceea ce privește obiectivele pentru 2015, românca a declarat: "Vreau să joc din nou la Singapore și bineînțeles să încerc să văd cât de departe pot ajunge. Vreau să mă bucur de tenis."

Urmărește aici Live Text finala Halep – Bacsinszky

În ciuda scorului au fost momente în care meciul cu Zheng a fost mult mai echilibrat, la un moment dat Halep pierzându-și cumpătul din cauza propriilor greșeli. Halep a reușit să domine jocul, chiar și într-o zi mai proastă, așa cum fac adevăratele campioane, însă dacă în finală o va întâlni pe Kvitova va trebui să dea randament maxim pentru a spera la o victorie.

Românca o va întâlni în ultimul act pe câștigătoarea meciului Petra Kvitova, 4 WTA și a doua favorită – Timea Bacsinszky (Elveţia, locul 47 WTA), a opta favorită. 

Live Text Halep – Saisai Zheng: 6-2, 6-3

6-3: MECI, Halep!

5-3: Break, Halep. Înainte de a întoarce soarta acestui game, românca își pierduse cumpătul. Își critică propriile evoluții, strigând, ca într-o oglindă: "Praf, praf, praf!"

4-3: Game, Halep. Primul game alb al româncei în acest meci.

3-3: Game, Zheng. Românca putea face un break decisiv, însă chinezoica a rezistat aproape eroic. Halep este nervoasă pe propriile greșeli, nu reușește să-și regăsească echilibrul din debutul partidei.

3-2: Game, Halep.

2-2: Game, Zheng. Românca a comis o sumedenie de greșeli în primele game-uri ale setului al doilea, iar chinezoaica a profitat de ele. Zheng stăpânește foarte bine tehnica și singurul lucru care o face să fie condusă de Halep îl reprezintă lipsa unui reglaj mai bun al loviturilor. Deseori Zheng trimite în out, forțată de Halep.

2-1: Game, Halep.

1-1: Break, Halep. Românca are câteva momente mai slabe, fiind la un pas să piardă și al doilea game.

0-1: Break, Zheng. Chinezoica a început foarte bine setul al doilea.

A început setul al doilea.

6-2: SET, Halep. Românca și-a asigurat primul set fără prea mari eforturi. Totuși a comis câteva greșeli, care ar putea să o coste contra unei adversare precum Petra Kvitova (în finală) dacă le va repeta. 

S-au schimbat mingile de joc. Zheng a fost masată la piciorul stâng, pe care îl are bandajat, într-o pauză dintre game-uri. Chinezoaica s-ar putea resimți după o accidentare mai veche.

5-2: Break, Zheng. Halep putea închide setul în acest game, în care s-a aflat la serviciu, dar a comis câteva greșeli, probabil pe fondul unei relaxări prea mari în jocul său.

5-1: Break, Halep. Joc superb făcut de Halep la fileu. La unul dinre puncte, cu toate că Zheng se afla deja la mijlocul terenului, încercând să o împingă pe Halep pe linia de fund, a fost suficient doar ca românca să fac 2 pași înspre fileu pentru a o pune în reală dificultate pe adversara sa. Diferența de clasă este colosală.

4-1: Game, Halep. Game ușor câștigat de româncă, ea și-a intrat deja în joc. La cum a început să arate partida Zheng a rămas cu șanse mici. Doar primele 3 game-uri au fost dificile pentru Halep.

3-1: Break, Halep. Românca a arătat un rever formidabil, cu toate că Zheng a reușit să ducă punctul până la Deuce (40-40).

2-1: Game, Halep. Românca întâmpină o rezistență tot mai mare pe parcurs ce jucătoarele  își intră în ritm. Chinezoaica stăpânește foarte bine tehnica de joc.

1-1: Game, Zheng. Meciul a început într-o notă obișnuită, cu fiecare jucătoare câștigând pe propriul serviciu. 

1-0: Game, Halep.

Partida urmează să înceapă în câteva minute. Halep are primul serviciu.

——–

Simona Halep, cap de serie numărul 1 și locul 3 WTA, o întâlnește vineri, de la ora 06.00, pe chinezoaica Saisai Zheng, 97 WTA, în semifinalele turneului de tenis de la Shenzhen. Românca speră să fie susținută de public, chiar dacă Zheng este favorita gazdelor.

O finală între Halep și Kvitova este tot ce-și dorește să vadă publicul de la Shenzhen, astfel că dacă Halep o va elimina pe Zheng nu va fi o tragedie pentru fanii chinezi. Halep și Zheng nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. Jucătoarea chineză are 20 de ani, cu 3 mai puțin față de româncă.

Partida Simonei a fost programată de organizatori pentru ora 06.00 (ora României), fiind primul meci de pe arena centrală. După această partidă, dar nu mai devreme de 08.30, este programată și semifinala Petrei Kvitova, cap de serie numărul 2. Cehoaica, locul 4 WTA, va da piept cu Timea Bacsinszky (Elveţia, locul 47 WTA), a opta favorită.

Halep s-a calificat în semifinale după ce a trecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de Aleksandra Krunici (Serbia, 84 WTA), jucătoare venită din calificări. Este primul turneu la care participă românca în anul 2015.

Turneul de la Shenzhen este de categorie WTA International, ultima treaptă și este dotat cu premii totale în valoare de 500.000 dolari. 

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă