18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în finală, la Dubai, după 2-6, 6-1, 6-1...

Simona Halep s-a calificat în finală, la Dubai, după 2-6, 6-1, 6-1 cu Wozniacki. Pliskova, în testul final!

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o pe Caroline Wozniacki, a treia favorită, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1.

"A fost uimitor, pentru că a fost un meci foarte dificil. Îi mulțumesc publicului. Nu poți pierde cu un astfel de public, am mai spus-o după meciul cu Pironkova… Cred că de la o zi la alta am jucat mai bine și am căutat în permanență să joc cel mai bun tenis al meu. Am fost și mai relaxata", a spus Simona Halep după meci.

Citește aici Ce a spus Simona despre Pliskova. Declarația completă a româncei, după semifinală

În finala turneului de la Dubai, românca o va întâlni pe Karoline Pliskova, a 17-a favorită. Pliskova (18 WTA) a trecut cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, după aproximativ 3 ore de joc, de Garbine Muguruza (24 WTA), cunoscută românilor pentru meciul de Fed Cup de la Galați.

Finala turneului de la Dubai, Halep – Pliskova are loc, sâmbătă, de la ora 17.00 (ora României).

Urmărește aici Live Text Halep – Pliskova: ora 17.00. Finala de la Dubai îi poate aduce înapoi Simonei locul 3 WTA
 

—–

Live Text Halep – Wozniacki: 2-6, 6-1, 6-1

6-1: Game, SET, Halep. Românca încheie cu un lovitura ei preferată, rever în lung de linie.

5-1: Break, Halep. Break alb, reușit de româncă. Simona va servi pentru câștigarea meciului și pentru calificarea în finală.

4-1: Game, Halep. Românca a apărat 2 mingi de break. 

3-1: Re-break, Halep. Meciul s-ar putea juca numai la break-uri de acum înainte. Românca ar putea să oprească însă această serie și să câștige cel de-al doilea game din acest set.

Wozniacki și-a chemat antrenorul, adică tatăl ei, la pauza dintre aceste game-uri. A avut nevoie de câteva sfaturi de natura tactică.

2-1: Break, Wozniacki. Daneza a revenit în forță, cu break, primul făcut de ea după primul set.

Românca nu stă foarte bine la serviciu, chiar dacă se află în avantaj, ea având 4 duble greșeli, față de doar una a adversarei.

Statisticile arată că Wozniacki a comis în setul al doilea, plus primul game al rundei actuale, nu mai puțin de 13 erori neforțate, față de doar 3 în primul set. S-a întors raportul, atât pe teren, cât și la statistici.

Wozniacki, care a suferit o ușoară accidentare în debutul acestui turneu, a reununțat la bandajul de la picior. Wozniacki pare să fie incomodată de orice, iar jocul ei nu mai este la același nivel ca în primul set.

2-0: Break, Halep.

1-0: Game, Halep. Românca începe în forță setul decisiv. Primul punct a fost și unul foarte disputat, în sensul că arbitrul l-a acordat adversarei, dar Halep a văzut mai bine unde s-a dus mingea și a cerut challenge. Halep a avut dreptate.

Se intră în setul decisiv.

6-1: Break, SET, Halep. Impresionant ce a reușit românca în fața unui fost lider WTA, o jucătoare care continuă să fie într-o formă foarte bună la cei doar 24 de ani ai săi.

5-1: Game, Halep. Foarte greu acest punct, însă tot pe atât de important. A fost cel mai lung game al partidei (aproape 9 minute). Puncte frumoase, câștigate în doi timpi în acest game. Dar nici Wozniacki nu a renunțat ușor la luptă, iar game-ul s-a prelungit foarte mult la Deuce.

4-1: Game, Wozniacki. Daneza rezistă asaltului dat de româncă și reușește să ia primul său punct din setul al doilea. 

4-0: Game, Halep. Românca ia și acest punct după schimburi lungi de mingi. Simona și-a plimbat adversara cum a vrut ea de această dată.

3-0: Break, Halep. Românca întoarce meciul în mod spectaculos. Parcă și adversara sa este mai moale acum.

2-0: Game, Halep. Simona face și al doilea punct al acestui set, însă cu unele dificultăți. Adversara sa joacă un tenis foarte bun, nu întâmplător a fost numărul 1 mondial.

1-0: Break, Halep. Românca face primul său break din acest meci, ceea ce o va ajuta enorm la capitolul încredere.

A început setul al doilea.

Statistici setul 1 H-W: 16-3 erori neforțate. Românca a fost vulnerabuilă mai ales pe serviciul al doilea.

Wozniacki se dovedește a fi o nucă prea tare pentru româncă. Simona comite în continuare greșeli neforțate, așa cum a făcut toată săptămâna, însă de această dată are în față o adversară care lovește foarte bine și rareori face greșeli neforțate. La cum a decurs primul set, pe Simona o așteaptă o altă înfrângere la scor.

2-6: Break, SET, Wozniacki.

2-5: Game, Wozniacki. Românca suferă cumplit pe serviciul adversarei. Daneza controlează meciul la nivel tactic. Simona a comis deja 13 erori neforțate.

2-4: Game, Halep. Românca a făcut un serviciu foarte bun, cu toate că adversara sa a crescut foarte mult față de primele 2 game-uri ale partidei. Românca s-a impus din nou printr-un joc foarte bun de picioare, unul dintre punctele sale forte.

1-4: Game, Wozniacki. 

1-3: Break, Wozniacki. Daneza lovește foarte bine, cu toate că nu practică un tenis agresiv. Reușește astfel să câștige primul break.

1-2: Game, Wozniacki. Până acum fiecare și-a câștigat propriul serviciu, iar meciul arată foarte echilibrat. Totuși românca pare mai agresivă, ceea ce este i-ar putea aduce puncte importante.

1-1: Game, Halep. Românca începe în forță meciul, cu un game alb și un as.

0-1: Game, Wozniacki.

0-0: A început partida. Wozniacki are primul serviciu.

Jucătoarele au intrat pe teren, iar în scurt timp vor începe încălzirea. Meciul va începe în jurul orei 18.30.

—–

UPDATE 18.05 Prima semifinală a turneului, care precedea meciul Simonei Halep, s-a încheiat. Karolina Pliskova (18 WTA) este prima finalistă de la Dubai, după ce a trecut de Muguruza, scor 6-4, 5-7, 7-5, după aproximativ 3 ore de joc.

În câteva minute va începe meciul dintre Simona Halep, cap de serie numărul 1 și Caroline Wozniacki, a 3-a favorită.

UPDATE 17.10 Meciul Halep – Wozniacki va începe cu întârzieri, deoarece prima semifinală, disputată pe același teren, nu s-a încheiat încă.

Garbine Muguruza (24 WTA) și Karolina Pliskova (18 WTA) se luptă în prima semifinală a turneului de la Dubai. Meciul a trecut deja de două ore și a intrat în setul decisiv. 

——-

Simona Halep, cap de serie numărul 1, joacă, vineri, de la ora 17.00, în semifinalele turneului Premier 5 de la Dubai, împotriva danezei Caroline Wozniacki, a treia favorită. Cine se impune de această dată preia conducerea în întâlnirile directe.

După ce și-a luat revanșa în fața Ekaterinei Makarova, jucătoare care a reușit să transmită un semnal puternic la vârful clasamentului WTA, Simona Halep are din nou o adversară de top, iar ce este și mai important o rivală directă la locul 4 mondial. Wozniacki (5 WTA, fost lider mondial) este o contracandidată la locul ocupat în acest moment de Simona. Totuși ca să urce pe 4 ar trebui ca daneza să câștige următoarele trei turnee, inclusiv cel de la Dubai, un scenariu puțin probabil. În plus Simona are și ea nevoie să câștige acest turneu tocmai pentru a părăsi locul 4 mondial și pentru a reveni pe poziția a treia.

Scorul în întâlnirile directe dintre româncă și fostul lider mondial este de 1-1, iar meciul de vineri se anunță unul poate la fel de greu ca și cel cu Makarova. Prima întâlnire dintre ele, câștigată de daneză, a avut loc în 2012, tot la Dubai (scor 6-2, 6-3). Halep și-a luat revanșa, în 2013, la New Haven, când s-a impus cu 6-2, 7-5.

Citește și Halep – Makarova 6-3, 1-6, 7-5. Meci incredibil, la Dubai

Simona își va afla și viitoarea posibilă adversară din finală, chiar înainte de startul acestei partide. Tot pe arena centrală, înaintea meciului Halep – Wozniacki, este programată cealaltă semifinală, dintre Garbine Muguruza (24 WTA), pe care românii o cunosc din meciul de Fed Cup de la Galați și Karolina Pliskova (18 WTA).

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă