27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialHalep, în turul 3 la US Open după doar 56 minute de...

Halep, în turul 3 la US Open după doar 56 minute de joc. 6-2, 6-1 cu Cepelova!

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la US Open, după ce a trecut de Jana Cepelova, 65 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1. Partida a durat doar 56 de minute.

Simona Halep a făcut un meci mare cu Jana Cepelova, partidă pe care a dominat-o cap coadă. După un debut mai greoi, împotriva americancei Rose Collins, pe care a trebuit să o învingă în 3 seturi, Halep și-a intrat în ritm și a arătat că poate ajunge departe în ediția din acest an a US Open.

Românca a avut 5 ași, media ei obișnuită și a avut o singură dublă greșeală, față de media de 2, înregistrată în celelalte meciuri. Adversara sa a reușit doar 2 ași și a avut cu o dublă greșeală în plus.

În turul al treilea Halep o va avea ca adversară pe câștigătoarea meciului dintre Marjana Lucic-Baroni (32 ani, 119 WTA, Croația) și Shahar Peer (27 ani, 155 WTA, Israel).

Live Text Halep – Cepelova: 6-2, 6-1

6-1: Break, Halep. Românca a încheiat acest meci cu un alt game alb, de această dată pe serviciul adversarei.

5-1: Game, Halep. Probabil a fost primul game alb făcut de românca în acest meci. Urmează game-ul decisiv.

4-1: Break, Halep. Un nou game câștigat foarte rapid de româncă. Partida se joacă foarte repede, chiar dacă se fac multe puncte. Aproape în fiecare game pierdut Cepelova reușește să facă 1-2 puncte.

3-1: Game, Halep. O adevărată explozie, așa arată jocul Simonei Halep. Punctul decisiv din acest game a fost câștigat după ce Halep a făcut-o pe Cepelova să trimită mingi înalte, ușor de lovit în apropiere de fileu. A încheiat game-ul cu o torpilă trimisă în terenul adversarei de la fileu.

2-1: Break, Halep. Tenis total jucat de româncă pe arena Louis Armstrong. Românca o plimbă foarte mult pe Cepelova pe fundul terenului și astfel reușește să-și construiască punctele.

1-1: Game, Halep. Total imprevizibilă românca în acest meci. Este extrem de greu pentru Cepelova să ghicească în ce colț va trimite Halep. Par să funcționeze toate la capacitate maximă pentru Halep, și pe forehand și pe backhand.

Statisticile arată un raport de 3-2 al așilor, în favoarea româncei și 1-1 la duble greșeli.

0-1: Game, Cepelova.

A început setul al doilea.

Un prim set dominat de româncă, în care Cepelova nu a avut prea multe ocazii pentru a răspunde ofensivei declanșate de Halep. Românca a servit mult mai bine în acest set față de cum a făcut-o în partida cu Rose Collins, din primul tur.

6-2: Game, SET pentru Halep.

5-2: Break, Halep. Românca domină clar partida. Slovaca a câștigat doar primele două game-uri.

4-2: Game, Halep.

3-2: Break, Halep. Românca a câștigat 3 game-uri la rând și dă semne că și-a intrat în joc, după ce slovaca a avut un avans de două puncte.

Partida a început foarte echilibrat.

2-2: Game, Halep. Românca a restabilit egalitatea pe tabelă.

1-2: Break, Halep. Românca a pierdut primele două game-uri, dar a revenit în cel de-al treilea.

0-2: Break, Cepelova. Slovaca a început în forță partida.

0-1: Game, Cepelova.

A început partida.

—–

UPDATE ora 21.35 Partida din turul 2 la US Open va începe în curând. Simona Halep și Jana Cepelova intră pe teren. Va urma o scurtă încălzire, după care va meciul va putea începe. 

 

Ora inițială era 21.00, după care a fost mutată la 21.30.

——

Simona Halep, cap de serie numărul doi, joacă, miercuri, împotriva slovacei Jana Cepelova, în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la US Open. Partida, al treilea meci al zilei de pe stadionul Louis Armstrong, începe în jurul orei 21.30 (ora României), cu 30 minute întârziere față de cât era stabilit inițial.

S-au încheiat meciurile de pe terenul Loius Armstrong, care avea loc înaintea partidei Halep – Cepelova, însă organizatorii au decis ca meciul celei de a doua favorite să înceapă la 21.30.

——-

Simona Halep își continuă traseul la US Open cu meciul împotriva Janei Cepelova, 21 de ani și locul 65 WTA, de al cărei joc românca s-a declarat impresionată. Meciul ar trebui să înceapă în jurul orei 21.00, având în vedere că înaintea sa se vor mai disputa pe același stadion alte două partide, cu începere de la ora 18.00 (ora României).

Halep și Cepelova nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, însă românca a declarat că a urmărit-o pe slovacă în câteva rânduri, astfel că știe cum joacă. 

O comparație între cele două care relevă cel mai bine experiența acumulată la nivel înalt, acolo unde se câștigă cei mai mulți bani, este cea a premiilor adunate din tenis: 5,35 milioane dolari (Halep), 0,69 milioane (Cepelova). Slovaca nu a câștigat până acum niciun turneu WTA, având doar cinci titluri în circuitul inferior, ITF. Halep, cu 8 titluri WTA, dintre care unele printre cele mai prestigioase, nu ar putea întâmpina mari probleme în confruntarea din această seară.

Experiența arată însă că românca mai are de îmbunătățit unele capitole, inclusiv serviciul, motiv pentru care uneori poate fi pusă în dificultate de adversare mai slab cotate. Un exemplu rămâne meciul din primul tur, cu Danielle Rose Collins, jucătoare fără loc WTA care i-a smuls româncei un prim set.

Cele mai citite

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Tarifele la gaze și energie tot nu au scăzut. Dimpotrivă, se impun tot felul de taxe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promitea o scăderea considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie, lucru care de altfel nu...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă