11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLinia aeriană naţională adoptă modelul low-cost?

Linia aeriană naţională adoptă modelul low-cost?

Compania Tarom a fost nevoită să revizuiască modelul de operare din cauza concurenţei şi analizează fie să acceseze noi pieţe, cum ar fi cele din Asia, fie să se îndrepte spre zona de low-cost, a declarat marţi George Marin, vicepreşedinte business strategy la Tarom, potrivit Mediafax.

„Compania Tarom a fost nevoită să îşi revadă modelul de operare din cauza condiţiilor de pe piaţă. Presiunea venită din partea concurenţei şi a transportatorilor de tip low cost este fantastică. Compania Tarom trebuie să concureze pe piaţă cu alte 38 de companii aeriene, fiind cea mai crâncenă competiţie pe care a întâlnit-o în istoria sa”, a spus Marin.

El a afirmat că, „din păcate”, analiza la care lucrează reprezentanţii Tarom evidenţiază doar două posibile direcţii pentru o companie de talia Tarom şi cu o reţea de rute de acest tip.

„Fie a ne îndrepta activitatea spre zona de low cost, fie de a accesa noi pieţe. Analizăm posibilitatea de a reveni pe pieţele din Asia. Cu Statele Unite este un pic mai complicat, pentru că pe partea Americii de Nord competiţia este foarte foarte acerbă”, a mai spus el.

Analiza are ca termen sfârşitul acestui an şi, în condiţiile în care Tarom va lua o decizie privind modelul de operare, flota va urma acest model şi de operare şi tipurile de avioane care sunt necesare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă