22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialLiderul liberal-democraților britanici, Nick Clegg, a demisionat

Liderul liberal-democraților britanici, Nick Clegg, a demisionat

Liderul liberal-democraților britanici, Nick Clegg, și-a anunțat vineri demisia din fruntea partidului, după ce formațiunea pe care o conduce a înregistrat un eșec răsunător la alegerile legislative de joi, potrivit Agerpres.

Eșecul este cu atât mai puternic cu cât, anterior, liberal-democrații au făcut parte din coaliția de guvernare condusă de conservatorul David Cameron, informează EFE.

”Rezultatele au fost devastatoare”, a recunoscut Nick Clegg, într-o conferință de presă la Londra. La orele 10:30 GMT, liberal-democrații nu aveau decât opt deputați (față de 57, în parlamentul actual), în condițiile în care se mai așteaptă rezultatele de la doar nouă circumscripții electorale din cele 650 la nivelul Regatului Unit.

Citește și: UPDATE. Alegeri Marea Britanie. Exit Poll: Conservatorii, pe primul loc. Primele declarații ale premierului englez 

AFP scrie că Nick Clegg și-a salvat in extremis postul de parlamentar, ieșind câștigător în circumscripția Sheffield Hallam, din nordul Angliei.

‘”Este dureros de evident acum că a fost o noapte crudă și punitivă pentru liberal-democrați”, a declarat Clegg, vicepremier în exercițiu în guvernul de la Londra.

Citește și: UPDATE. Liderul UKIP Nigel Farage a DEMISIONAT după ce nu a obținut niciun mandat în Camera Comunelor 

El a fost reales parlamentar pentru a treia oară, obținând joi 22.215 de voturi față de cele 19.862 ale laburistului Oliver Coppard.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Stupoare în țările occidentale. Lideri din UE transmit mesaje de compasiune după moartea președintelui Iranului

Ceremonia funerară în memoria înalților oficiali iranieni care au murit în accidentul de elicopter din 19 mai 2024, în frunte cu președintele Ebrahim Raisi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă