11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLiderul ecuadorian a fost spitalizat după ce a fost atacat de poliţişti

Liderul ecuadorian a fost spitalizat după ce a fost atacat de poliţişti

Preşedintele ecuadorian Rafael Correa a fost spitalizat după ce a fost atacat de poliţiştii protestatari, relatează Sky News, citat de NewsIn. Potrivit unor surse, poliţiştii l-au atacat pe preşedinte cu gaze lacrimogene.

Mai mulţi poliţişti au înconjurat palatul prezidenţial, au incendiat cauciucuri şi s-au bătut cu forţele de securitate. Circa 150 de poliţişti au preluat controlul asupra unui aeroport şi asupra bazei forţelor de ordine Mariscal Sucre. De asemenea, protestatarii au blocat accesul pe şosele spre capitală.

Şcolile s-au închis în Quito, din cauză că poliţia nu le protejează. “Aici sunt. Dacă vor să mă omoare, aici sunt!”,  a spus preşedintele în faţa unei secţii de poliţie. “Nu voi da înapoi”, a asigurat el, în huiduielile protestatarilor.

Poliţiştii cer salarii mai mari, după ce Congresul tocmai a aprobat schimbări ce vor limita creşterile aşteptate. Forţele militare patrulează pe străzi, pentru  “a garanta securitatea externă şi internă”. Au fost atacate bănci şi magazine din oraşul Guayaquil.

“Ne confruntăm cu un proces de destabilizare a guvernului şi democraţiei din Ecuador”, a spus ministrul de interne. Poliţiştii sunt furioşi că membrii Congresului au pus capăt acordării de medalii şi bonusuri cu fiecare promovare. De asemenea, perioada până la următoarea promovare a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

“Sunt nişte bandiţi nerecunoscători. Nimeni nu a sprijinit poliţia cum a sprijinit-o guvernul”, a declarat Correa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă