17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLiderul diplomaţiei franceze susţine că "războiul nu este o opţiune" între Israel...

Liderul diplomaţiei franceze susţine că “războiul nu este o opţiune” între Israel şi palestinieni

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, a afirmat duminică la Tel Aviv că “războiul nu este o opţiune” şi că trebuie “intervenit de urgenţă” pentru a obţine o încetare a focului între Israel şi grupările armate palestiniene din Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

“Războiul nu este o opţiune. Acesta nu este niciodată soluţia. Trebuie intervenit de urgenţă. Avem două cuvinte cheie: urgenţa şi încetarea focului”, a declarat Fabius în cadrul unei conferinţe de presă la Tel Aviv la finalul unei vizite de o zi în Israel şi teritoriile palestiniene.

“Situaţia din Fâşia Gaza la fel ca şi cea din Israel este foarte dificilă şi cu multe victime. Franţa vrea să faciliteze această încetare a focului”, a adăugat acesta amintind “poziţia specifică” a Franţei, “prietenă a Israelului şi care a apărat mereu drepturile palestinienilor”.

“Sperăm că vom avansa cu această încetare a focului. Susţinem implementarea ei cât mai rapid posibil”, a mai spus liderul diplomaţiei franceze.

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, a declarat la rândul său: “Singura noastră condiţie pentru un armistiţiu este ca toate grupările teroriste ce operează în Gaza să înceteze în totalitate focul”.

“Când aceştia au încetat atacurile, vom fi pregătiţi să luăm în considerare propunerile (armistiţiului) ministrului francez al Afacerilor Externe şi ale prietenilor săi”, a adăugat Lieberman în declaraţiile transmise de postul public de radio israelian

În cadrul acestei deplasări de o zi, Fabius s-a întâlnit cu principalii lideri israelieni, premierul Benjamin Netanyahu, preşedintele Shimon Peres şi ministrul Apărării Ehud Barak, precum şi cu Lieberman. De asemenea, acesta s-a întâlnit la Ramallah (Cisiordania) cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas.

 

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă