4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialLiderul Armatei Siriene Libere cere boicotarea scrutinului prezidenţial din Siria

Liderul Armatei Siriene Libere cere boicotarea scrutinului prezidenţial din Siria

Opoziţia din Siria a lansat un apel la boicotarea scrutinului prezidenţial din 3 iunie, care ar urma să fie câştigat de preşedintele Bashar al-Assad, relatează AFP, citat de Mediafax.

"În numele îndatoririlor istorice, al patriotismului autentic şi al temerilor cu care se confruntă sirienii, cerem dejucarea acestei farse prin boicotarea totală a regimului criminal", a declarat generalul Abdelilah al-Bashir.

Peste 15 milioane de cetăţeni sirieni sunt chemaţi la urne în alegerile prezidenţiale programate pe 3 iunie, preşedintele Bashar al-Assad urmând să fie reales într-un scrutin catalogat de Occident drept "o farsă".

Este prima dată în ultimele cinci decenii când în scrutinul prezidenţial din Siria candidează mai mulţi politicieni. Hafez al-Assad, care a condus ţara din anul 1970 până în 2000, şi fiul său, Bashar al-Assad, nu au mai avut până acum adversari în alegerile prezidenţiale.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului depăşeşte, potrivit estimărilor, 160.000 de morţi.

Cele mai citite

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă