26.4 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialLiderii structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud-Est, reuniți...

Liderii structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud-Est, reuniți în România

Șefii structurilor de combatere a criminalității organizate din Europa de Sud- Est s-au reunit, în perioada 19 – 22 septembrie, la Sibiu, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Reuniunea anuală, aflată la a XIV-a ediție, a fost organizată de Poliția Română, Ambasada Statelor Unite ale Americii și Fundația Hanns Seidel.

„Evenimentul a reunit experți din domeniul prevenirii și combaterii criminalității organizate, atât la nivel strategic, cât și operațional, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Ministerului Public, Serviciului Român de Informații, principalelor structuri de resort din străinătate, cât și organizațiilor/organismelor internaționale: EUROPOL, INTERPOL, FRONTEX, SELEC”, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres.

Printre participanți s-au aflat Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la București, și Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Pe parcursul celor patru zile, experții participanți au avut o serie de dezbateri, întâlniri bilaterale și evaluări pe teme de actualitate, precum dimensiunea internațională a criminalității organizate, rolul crimei organizate în circularea bunurilor provenite din infracțiuni, provocările cu care se confruntă agențiile de aplicare a legii în era criptării, tendințe și tipologii în domeniul traficului de persoane și migrației ilegale, combaterea terorismului, combaterea traficului de droguri și a narco-terorismului, situația actuală a criminalității informatice și amenințările asupra domeniului de afaceri.

„În actualul context de securitate, demersurile întreprinse de România, inclusiv la nivelul întăririi parteneriatelor cu principalele organizații polițienești internaționale, consolidează tot mai mult rolul de pilon de stabilitate și securitate al țării noastre în regiune”, indică sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă